Najbolje "Cekanje" Nine Štifanic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kratki film "Cekanje me izluduje" autorice Nine Štifanic iz Poreca proglašen je najboljim na drugom izdanju Filmmoba, festivala kratkih filmova snimljenih mobitelom, koji je lani osmislila i u suradnji s Puckim otvorenim ucilištem organizirala porecka udruga mladih Urbana subkulturna baza - USB. Glavni akteri nagradenog filmica su Valentin Gašparini i Ema Prodan, a u njemu ce se, kako mu i sam naslov govori, pronaci svi oni koji mrze cekati. Nagradu su zaslužili zbog korištenja filmskog jezika, odnosno glume, montaže i režije, a valja napomenuti da su autori i glumci ujedno i jedini koji su svom uratku pokušali dati umjetnicki izricaj.

Na natjecaj objavljen u ožujku pristigao je dvadeset i jedan filmic, a svi su prikazani u subotu navecer publici okupljenoj u kazalištu. Ocjenjivacki sud cinili su mladi i priznati multimedijalni umjetnici Matija Debeljuh, Davor Sanvincenti, Goran Škofic, te Vedran Bjeloš, market development menadžer iz Sony Ericssona, glavnog sponzora nagrada.

Druga nagrada pripala je Ivani Domazet, voditeljici plesne grupe u Društvu Naša djeca koja je snimila mladu plesacicu Lori i njezinu koreografiju na pjesmu Desert Rose, a dobila je nagradu radi domišljatosti, truda i estetskog dojma. Trecu nagradu osvojila je Paola Simonovic za filmic naziva "Pavarotti", odnosno pjesmu "O sole mio" u interpretaciji jedne brade, a žiri je nagradu dodijelio za izvedbu i trud. Dobitnicima su podijeljene nagrade, za prvo mjesto mobilni telefon Sonny Ericsson C702, te za drugo i trece modeli S 302.


Podijeli: Facebook Twiter