Najbolja ulja Pastrovicchia i Voštena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Visokih 90 bodova od mogucih sto osvojila su ekstra djevicanska maslinova ulja Antonia Pastrovicchia iz Vodnjana i Maria Voštena iz Svetog Lovreca. Posjetitelji vodnjanske smotre koja se održavala tijekom subote srdacno su cestitali prvom slavodobitniku ponosni što je zlato ostalo u Vodnjanu koji se dici upravo sortom maslina koju je Pastrovicchio umješno pretocio u djevicansko ulje.

Na smotri je zlatnima ocijenjeno ukupno 29 maslinovih ulja od 105 primljenih uzoraka, dok je njih 44 osvojilo srebrnu medalju, a 13 je bilo broncanih ulja. Za svaku je pohvalu što je cak 90 posto maslinovih ulja s ovogodišnje smotre bilo u kategoriji ekstra djevicansko. Treba istaknuti i da se ove godine pred komisijom za uzorkovanje našlo 37 uzoraka monosortnih ulja, najviše buža i leccino, što ukazuje na tendenciju rasta ovakve proizvodnje.

Nakon degustacije maslinovih ulja ili pravog objeda uz neko od istarskih jela koja su se nudila na vodnjanskoj placi po pristojnim cijenama, valjalo je kušati i neko od vina koja su se našla na smotri.


Podijeli: Facebook Twiter