Najbolja studentska fotografija po Googleu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednikom prvog Googleovog natjecaja za najbolju svjetsku studentsku fotografiju proglašen je švedski student Viktor Johansson za seriju fotografija "impresivne i neocekivane" kvalitete koje prikazuju sportaša na treningu, prenosi britanski BBC.

Na natjecaj Google Photography Prize 2012, koji Google u suradnji s londonskom galerijom Saatchi ove godine organizira prvi put, prijavilo se gotovo 20 tisuca sudionika, a Johanssonu (24) je pobjedu donijela serija fotografija najboljeg švedskog ronioca na 10 metara Christoffera Eskilssona.

Googleova nagrada za najbolju svjetsku studentsku fotografiju dodjeljuje se studentima viših godina bilo kojeg smjera i fakulteta za fotografiju koja kreativnošcu i inovativnim korištenjem tog medija inspirira i potice razvoj te umjetnosti.

Kako se navodi na internetskim stranicama nagrade, studenti su odabrani kao ciljana kategorija zbog vrlo aktivne studentske fotografske zajednice na Mreži, spremne da prihvati takav izazov.

Pobjednik medu ostalim dobiva nagradno putovanje s profesionalnim fotografom kao mentorom na odredište po svojem izboru, a deset finalista dobiva izložbu svojih radova u galeriji Saatchi u Londonu, koja ove godine traje do 22. srpnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter