Najbolja priča je "Lunapark" Marka Gregura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Udruge vlasnika stanova Červar Porat, u istoimenome mjestu svega nekoliko kilometra udaljenom od Poreča, održan je 3. Festival književnosti na kojemu se okupilo više stotina ljudi zaljubljenih u literarna djela. Tom prigodom predstavljena je knjiga naslovljena "Iskopane priče 3", a u kojoj su nakon raspisana natječaja objedinjeni najbolji radovi.

Velika fešta književnosti na Pučkome trgu započela je pjevanjem mladih nadarenih pjevača te koncertom Laguna benda. Prikazan je i film "Červar Porat zaboravljeni biser" u kojem je dočarano kako je to mjesto izgledalo nekad, kakvo je danas i što može očekivati sutra. Potom su pročitani književni radovi osmero autora koji su uvršteni u zbirku "Iskopane priče ".

Kako je rekao urednik Zoran Antičević, u stvaranju zbirke priča sudjelovalo je 40-ak autora, a nakon pažljivog čitanja i stručne prosudbe žirija najboljom je proglašena priča Marka Gregura naslovljena "Lunapark" koja je nagrađena s tri tisuće kuna. Priča "San koji budi sanjanje" Aleksandra Kostjuka nagrađena je drugom nagradom, a treću je osvojila priča "Kiša" Siniše Matasovića. Nagrade najboljima uručili su predsjednik Udruge vlasnika stanova Červar Porat Grozdan Jumić i porečki zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić.

Oni željni zabave kasnije su se do suza nasmijali nastupom Željka Pervana. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter