Najbolja komedija je predstava "Ja, deda"

Voditelj Boris Kosmač, glumac Pero Juričić s Nagradom "Zlatni zub" i Elio Štifanić, ravnatelj POU Poreč (Andi BANČIĆ)
Voditelj Boris Kosmač, glumac Pero Juričić s Nagradom "Zlatni zub" i Elio Štifanić, ravnatelj POU Poreč (Andi BANČIĆ)

Nakon posljednje predstave devetog izdanja porečkog Festivala komedije "Zlatni zub", u nedjelju navečer, proglašeni su pobjednici festivala. Najboljom predstavom festivala proglašena je komedija "Ja, deda" "Teatromana" u režiji Borisa Kovačevića, iz produkcije Romana Šuškovića s izuzetnom izvedbom Pere Juričića, a pobjedničkoj je predstavi pripala Nagrada "Zlatni zub". Drugu nagradu - "Srebrni zub" – dobila je predstava "Dame biraju", redatelja Admira Glamočaka u produkciji Altteatra iz Sarajeva u kojoj glume Enes  Salković, Emir Fejzić, Igor Skvarica, Adnan Goro,

Davor Sabo, Amila Terzimehić i Damir Kustura.

Atraktivan program

Završnica festivala, svečana dodjela nagrada odigrana je se u prepunoj dvorani porečkog kazališta koje je svih sedam dana festivala bilo dupkom ispunjeno te se za svaku predstavu tražila "karta više". Dodjelu nagrada vodio je Boris Kosmač, najpoznatiji  hrvatski voditelj-imitator, i na neki način već zaštitno lice festivala, koji je ovom prilikom uz plesni studio Mot08 iz Poreča izveo svoje tri imitacije i zabavljao publiku. Nakon tog atraktivnog programa nagrade najboljima uručili su dogradonačelnica Poreča Nadia  Štiković – Dobrilović i ravnatelj Pučkog učilišta Poreč Elio Štifanić.

"Srebrni zub" je uručen, kako to uvijek i biva na "Zlatnom   zubu", uz direktan telefonski prijenos, a "Zlatni zub" je u ime  organizatora glumcu Peri Juričiću, uz ovacije publike i sveopće zadovoljstvo, uručio Elio Štifanić.

Oko dvije tisuće posjetitelja

Inače, na ovom festivalu, koji je zbog toga i vrlo omiljen među glumcima i kazališnim produkcijama, najbolju predstavu bira publika. Dobitnici nagrada ovise o dužini i jačini pljeska publike koji se (digitalnim izračunavanjem) mjeri nakon predstave. Dakle, opet je publika bila jedini "krivac" za odabir najbolje komedije 9. "Zlatnog zuba."

Inače, ovaj žanrovski jedinstven Festival komedije u Istri ugostio je u svom devetom izdanju sedam hit kazališnih komedija, a organizatori procjenjuju da je manifestaciju pratilo oko 2000 posjetitelja. Deveto izdanje "Zlatnog zuba" podržali su Grad Poreč, Istarska županija i Turistička zajednica grada Poreča.

Izbornica i osnivačica festivala bila je Katja Restović, a nagrade je ručno i u naravnoj veličini oblikovala dentalna tehničarka Keti Žužić dok ih je Zlatarna Šahta iz Poreča "pozlatila" i "posrebrila".

Deseto, jubilarno izdanje "Zlatnog zuba" prema najavi će se održati 2017. godine, tradicionalno -  početkom ožujka. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter