Najbolja je palenta s istarskom salatom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednici ovogodišnjeg Polenta Cupa je ekipa Radio Pule koju su predstavljali Serdo Valic i Olga Nacinovic. Kao vrsna poznavateljica samoniklog i ljekovitog bilja, poznata teta Olga uz palentu je priredila toliko jednostavan, a istovremeno toliko neobican prilog: starinsku istarsku salatu.

Dok su se drugi trudili skuhati što bolje šugo s raznovrsnim namirnicama, teta Olga i njezin mali od kužine Valic osvojili su i žiri i mnogobrojnu publiku zaboravljenim receptom naših nona spojivši u gurmansku simfoniju rukolu, fažo, trukinju, crvenu slatku kapulu, koromac, slane srdele, vlasac i tvrdo kuhana jaja.



Mirella Dorliguzzo, prof. Ljudevit Sabo i Mirella Marini drugo su mjesto dodijelili ekipi gradonacelnika, Klaudiju Vitasovicu i gradonacelnici Manzana Lidiji Driutti, koji su pripremali "šugo iznenadenja" od divlje patke. Treceplasirana je bila ekipa novinara u sastavu Daniele Sponza i Jelena Vitasovic, koji su pripremili izvrsno šugo od svježih šampinjona.

Uz njih su se na ovogodišnjem Polenta Cupu natjecali i predstavnici Agroturista, Zajednice Talijana Vodnjan, Zagrebacke banke, Grupa Nola, ekipa Delzotto i Derocchi, Lana Gojak i Helena Minic, te dvojac iz Savjeta mladih grada Vodnjana.


Podijeli: Facebook Twiter