Najbogatije izdanje Skrivenog blaga Verude

Bogat kulturno-umjetnički program (V. B.)
Bogat kulturno-umjetnički program (V. B.)

Krajem proteklog tjedna u Osnovnoj školi Veruda održano je do sada najbogatije izdanje "Skrivenog blaga Verude", humanitarne manifestacije čiji će ovogodišnji prihod ići jednoj potrebitoj učenici ove škole. Manifestacija je ovoga puta bila dvodnevna, prvoga su dana održane brojne radionice, a drugoga su dana sudjelovali razni klubovi, sastavi, priredivši bogati kulturno-umjetnički program s raznolikim sadržajima.

Humanitarni predznak

Nastupili su Pulske mažoretkinje, Čarobna frula, Evergrin kvartet, Cantus Populi, Piccoli terremoti, KSRG Gazele, AB Original, Cool Step, Saltatrix, Sense and Dance, Pirueta, Teatar Naranča, Zemlja zabave i Gustafi, priredivši zbilja vrlo bogat kulturno-umjetnički program.

Ova je akcija prvi put održana prije pet godina, na inicijativu profesorice engleskog Tee Šiško, a koja je bila razrednica učeniku Alenu Miloševiću, koji je nešto ranije otkrio da boluje od mišićne distrofije. Premda je bolest rapidno napredovala, on je pronašao zadovoljstvo u izradi origamija. Kada je bio sedmaš, uz veliku podršku razreda i razrednice Tee Šiško, organizirali su izložbu njegovih radova koja je imala za cilj kupiti Alenu specijalna kolica. Nažalost, Alen je malo nakon toga preminuo, a kolica su darovana talentiranom fažanskom glazbeniku Eriku Baliji koji boluje od iste bolesti. Akcija se od tada nastavila i održava se svake godine na dan Alenovog rođendana, ili prvi radni dan blizu toga datuma.

Ovogodišnji prvi dan manifestacije bio je u znaku kreativnih radionica gdje su nastali predmeti i ukrasi koji su se potom humanitarno prodavali tijekom drugog dana. Održane su radionica Adry nakita, kozmetička radionica Nevene Salamun, radionica Ive kreative, likovno-kreativna radionica Artića, plesna radionica Saltatrixa, kreativne sadržaje su imale Birikina te simpatične pripovjedačice Ina i Željka iz udruge Pusti priču, maštovite torte od papira izrađivala se uz Jasnu Buić Andrić, poučnu, znanstvenu radionicu imala je "Zemlje zabave", Davor Kliman vodio je radionicu capoeire, uvijek korisne dramske igre vodila je Mara Babić, vesele igre Anka Dušanek, zumbu Katarina Miličević, igre s gitarom OKUD-a Istra, Dobrila Puljić izrađivala je ždralove origami, Samuel Miljković i Dorian Beganović vodili su radionicu slikanja, a origami i Roberta Sršen, Andreas Lučić i David Lunko.

Origami, ples, pjesma

Održana je i likovna radionica pod vodstvom Korane Lukić Šuran, nakit od žice izrađivale su Mara Sandrić i Martina Špelić, a radionicu kreativni svijet vodile su Luana Draguzet, Azra Selak, Hana Marić i Daniel Iljić, dok je Vesna Krajnović predstavila knjigu "Alergija na hranu - od stresa do sklada" te pripremala zdrave slastice, što su djeca vrlo pažljivo pratila. Svaka je radionica bila posebna na svoj način, a svi voditelji i sudionici zaslužuju veliki pljesak i sve pohvale, kao i svi djelatnici škole te profesorica Tea Šiško. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter