Najbitniji rezultat BK Pula u 2013. - opstanak kluba

Mirjana Ružnjak, Patrizia Milani, Martina Boduljak i perspektiva pulskog biciklizma (N. LAZAREVIĆ)
Mirjana Ružnjak, Patrizia Milani, Martina Boduljak i perspektiva pulskog biciklizma (N. LAZAREVIĆ)

Biciklistički klub Pula održao je posljednjeg dana 2013. godine prigodnu konferenciju za novinare na kojoj je predsjednica Patrizia Milani ukratko prezentirala rad kluba u proteklih 365 dana, uz predstavljanje nove klupske direktorice te riječ glavnih aktera pulske biciklističke scene.

Iza BK Pula je, istaknula je u svom osvrtu Milani, jedna od onih godina u kojoj je najbitniji rezultat bio - opstanak kluba.

- U ovako teškim vremenima prioritet nam je bio, kao i većini sportskih kolektiva, nastaviti s radom. Ovaj je klub od velike važnosti za razvoj sporta u gradu i regiji, i zato smo se svim silama borili da ga očuvamo. Protekla je godina bila svojevrsna prekretnica, stoga mi je iznimno zadovoljstvo što je možemo proglasiti uspješnom, rekla je Milani.

Naravno, to ne znači da u međuvremenu nije bilo i značajnih uspjeha s aspekta samog sporta. Na tom je području najistaknutija bila iskusna pulska handbikerica Mirjana Ružnjak koja je još jednu uspješnu godinu završila na zavidnom devetom mjestu svjetske biciklističke rang liste za osobe s invaliditetom.

- Za mnom je relativno teška godina u kojoj sam više nastupala za gušt, što je s obzirom na okolnosti i normalno. Ipak sam u tim godinama kad me mlađa konkurencija postepeno stiže, realna je Ružnjak, koja je unatoč tome ostvarila nekoliko zapaženih rezultata.

Slavila je tako na dvije utrke Eurokupa u Beogradu, uz treće mjesto u svom desetom nastupu na maratonu memorijala ''Enzo Ferrari'' u Italiji.

- Izuzetno sam zahvalna klubu i obitelji, jer jasno da bez njihove podrške u ovome ne bih uspjela. Nadam se da ću i u idućoj godini smoći snage i financija da nastupim na barem tri ili četiri slične utrke i ostvarim skromne, ali isto tako dobre rezultate, zaključila je Ružnjak.

Uz nju, kao najuspješniju promotoricu pulskog kluba, konferenciji su prisustvovali i oni od kojih se tek očekuje da to postanu. To je prije svega perspektivni i radišni junior Antonio Stanko Perković, ali i troje kadeta te dvoje od šestero početnika koji zajedno čine budućnost pulskog biciklizma.

Da se na budućnost ozbiljno računa pokazuju i kadrovske promjene unutar kluba. Na sjednici održanoj proteklog tjedna novom klupskom direktoricom imenovana je Martina Boduljak. Riječ je vrsnoj biciklistici, priznatoj u međunarodnim okvirima, koja se tako uz dosadašnju funkciju trenerice odlučila još više posvetiti promociji BK Pula.

- Protekle sam se godine posvetila radu s djecom, a u međuvremenu sam stekla trenersku kvalifikaciju Svjetske biciklističke federacije (UCI) u Švicarskoj. Kao njihova sam stipendistica zaposlena i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, ali odlučila sam prihvatiti i ovu funkciju direktorice, s ambicijom da poboljšamo radne uvjete i omasovimo klub.

Po tom smo pitanju već inicirali suradnju s MTB Adrenalinom i vjerujem da ćemo uspjeti u zacrtanim planovima, optimistično je poručila nova direktorica. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter