Najavljeno novo okupljanje u Sarajevu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijepodnevni sati u nedjelju u Bosni i Hercegovini protjecu mirno a komunalne službe nastavljaju uklanjati tragove nereda koji su izbili u petak tijekom prosvjeda zbog socijalnog i politickog stanja u zemlji

Još uvijek se zbrajaju materijalne štete a lokalni mediji navode iznos od cak 50 milijuna konvertibilnih maraka (25 milijuna eura).

Nova okupljanja prosvjednika najavljena su za 12 sati u Sarajevu a rijec je o istoj skupini koja je u subotu poslije podne na nekoliko sati blokirala glavnu gradsku prometnicu ispred sjedišta Predsjedništva BiH. Tada se okupilo tek stotinjak uglavnom mladih ljudi koji su tražili ostavku vlade Sarajevske županije ali i vlade Federacije BiH. Županijski premijer Suad Zeljkovic u subotu u vecernjim satima podnio je neopozivu ostavku ispunivši tako zahtjeve prosvjednika.

Za nedjelju je ipak najavio održavanje izvanredne sjednice županijske vlade koja od policije ocekuje izvješce o sigurnosnom stanju i plan mjera kako bi se ono stabiliziralo. Prije premijera Sarajevske županije ostavke su podnijeli i predsjednici vlada Tuzlanske i Zenicko-dobojske županije a to nije ucinio još jedino premijer Unsko-sanske županije Hamdija Lipovaca. On je potvrdio kako ce se s predstavnicima prosvjednika sastati u ponedjeljak i razgovarati o njihovim zahtjevima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter