Najavljeni 31. Buzetski dani

Arhiva
Arhiva

Konferencijom za novinare u pulskom Domu branitelja danas je najavljeno 31. izdanje međunarodne brdske autoutrke Buzetski dani. U režiji voditeljice press centra Ane Pisak najstariju brdsku autoutrku u Hrvatskoj, koja će se održati od 14. do 16. rujna, predstavili su predsjednik Auto-moto kluba Buzet, organizatora utrke Damir Rupena, direktor utrke Branko Bašić i član organizacijskog odbora Valmer Brenko.

- Lani smo slavili jubilarno 30. izdanje utrke, dok će se ove godine Buzetski dani po okrugli deseti put bodovati za prvenstvo Europe. Usto, bit će to posljednje, 11. natjecanje u kalendaru Europskog prvenstva za ovu sezonu, što utrci daje posebnu draž, dok će u bodovanju za prvenstvo Hrvatske Buzet biti osma od devet utrka, poslije slijedi još Dubrovnik.

Prijave se primaju do 4. rujna i očekujemo nastup između 150 i 180 vozača iz 15-ak zemalja, program će trajati tri dana, a ulaznica će stajati 40 kuna i vjerujemo da će se uz stazu okupiti približno deset tisuća posjetitelja, rekao je Rupena.

Utrka kojoj će počasni pokrovitelj biti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović službeno će početi u petak 14. rujna kad će se od 12 do 17 sati održavati tehnički pregled i verifikacija vozila. Prvi trening zakazan je za subotu u deset sati, dok je drugi na rasporedu u 14 sati.

Prva utrka održat će se u nedjelju u 9 sati, u 13.15 na rasporedu je svečano otvaranje, dok će druga utrka započeti u 13.30 sati. Proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada najboljima uslijedit će u 18 sati.

- Utrka se boduje za prvenstvo Europe, prvenstvo Hrvatske, otvoreno prvenstvo Slovenije i prvenstvo Auto i karting lige zapad brdskih utrka. Staza će biti dugačka 5.001 metar, očekuje se nastup 30-ak istarskih vozača iz četiri kluba s područja naše županije, a posebna poslastica za gledatelje trebao bi biti i dolazak 20-ak atraktivnih formula.

Službeni spiker prenosit će sve događaje na stazi, a poseban će naglasak biti stavljen na sigurnost gledatelja i vozača te se stoga mole svi posjetitelji da poštuju upozorenja sudaca i redara, rekao je Bašić.

- Očekujemo dolazak Mate Rimca, 22-godišnjeg konstruktora najbržeg električnog automobila na svijetu koji će svojim BMW-om nastupiti izvan konkurencije, pohvalio se Valmer Brenko i dodao:

"Naglasak je stavljen i na sigurnost pa će uz stazu stalno biti prisutan i helikopter da bismo u slučaju nesreće mogli brzo reagirati. Njega će zainteresirani moći i unajmiti za panoramske letove koji će trajati 15-ak minuta i koštat će 80 eura". (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter