Najavljena nova imena na umaškom Indirektu

Izae
Izae

Indirekt – festival nezavisne umjetnosti održat će se u Umagu 17. i 18 lipnja, a festival je to koji već četvrtu godinu zaredom probire po nezavisnoj sceni diljem Europe tražeći zanimljive bendove.

Ovogodišnji line up festivala polako se puni, a dosad su najavljeni domaći Žen, beogradski Halftones, mađarski Middlemist Red i crnogorski Theft of October. Nova imena koja će u Umagu zabavljati ljubitelje nezavisne scene su i Alex Kelman, East-Ra,  Karmakoma, Izae i The Black Room.

Na Indirekt pozornicu prvi puta stat će ruski bend Alex Kelman. Ovi sibirski virtuozi iza sebe imaju već nekoliko uspješnih projekata poput Punk TV-a, Hot Zex-a i Dsh!Dsh!-a. Njihova je glazba mješavina glasnih gitara, dance ritmova i privlačnih synhtova. Prošle godine su održali pedesetak svirki diljem Europe, od Fusion Festivala u Danskoj, do Wavesa Bratislava.

Psihodelični lo-fi projekt East-Ra iz Labina osnovao je Dino Santaleza, koji je najpoznatiji po svom angažmanu u Pridjevima od 2007. godine. U diskografiji East-Ra broji tri albuma, od kojih su dva na engleskom jeziku, a jedan na labinskoj čakavici.

Potom je tu riječki The Black Room, koji čine Jakov Katalinić i Leo Ventin, zaduženi za vokale i gitare, Miljen Sirotić na basu i bubnjar Ivan Ritoša. Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova, a početkom prošlog mjeseca izdali su i  prvi studijski album imena "In This Town Lies A City".

Dubrovački Izae vođen je glasom Jadranke Katić i gitarom Adema Gušića koja, uz pomoć basa Dejana Seferovića te povremenog programminga, više nego uspješno nadomješta ostale instrumente. Za sebe kažu da su poluakustični trio, a diskografija im broji nekoliko uradaka. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter