Najavljena humanitarna izvedba predstave "Djevojačka večer"

Marko Braić, Valter Roša, Rade Radolović, Gordana Jeromela Kaić, Boris Miletić, Ljiljana  Vojnić, Branka Mandelović Rajko i Majd
Marko Braić, Valter Roša, Rade Radolović, Gordana Jeromela Kaić, Boris Miletić, Ljiljana Vojnić, Branka Mandelović Rajko i Majd

U foajeu Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula jučer je održana konferencija za medije u povodu humanitarne izvedbe predstave "Djevojačka večer" Davea Simpsona u režiji Violete Tomić. Sav prihod od ulaznica namijenjen je Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula.
 
Važnost preventive
 
- Posebno nas veseli uspjeh ove predstave koja je premijerno izvedena 4. veljače. U deset izvedbi imali smo 4.421 gledatelja, plus brojne gledatelje na otvorenoj generalnoj probi, tako da računamo da je oko pet tisuća osoba vidjelo ovu predstavu. Interes je iznimno velik, tako da smo odlučili pokazati i humanitarnu dimenziju djelovanja kazališta i sav prihod od predstave na programu u subotu, 11. ožujka, ići će za Geu, kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.
 
Pulski gradonačelnik Boris Miletić pohvalivši djelovanje INK-a, ali i Gee, kazao je da treba svakako uvijek podupirati rad ovoga kluba, jer je preventiva itekako potrebna, korisna i važna.
 
Predsjednica Kluba Gea Ljiljana Vojnić rekla je da joj je posebno drago što je prepoznat rad toga kluba, nije lako suočiti se s ovom bolešću i preventiva je tu presudna. Činjenice da svakodnevno žene obolijevaju od te bolesti je vrlo ozbiljna, "a ovo što je napravilo Istarsko narodno kazalište, ne samo novčano, nego i humanitarno, ljudski, je itekako bitno i važno. Potom je Ljiljana Vojnić govorila o aktivnostima Kluba Gea te o programima koje provode.
 
Poziv gledateljima
 
Glumci Rade Radolović, Marko Braić i Valter Roša pozvali su gledatelje da se u velikom broju odazovu i prisustvuju ovoj predstavi u humanitarne svrhe, ističući važnost djelovanja Gee i preventive, a Radolović je u svome obraćanju bio posebno emotivan prisjećajući se tete koja je preminula od te bolesti.
 
- Znam da smo do sada imali puno gledatelja, ali neki su predstavu pogledali već dva do tri puta, tako da ne sumnjam da će dvorana u subotu biti puna, kazala je Jeromela Kaić.
 
U predstavi glume Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Violeta Tomić, Mia Krajcar, Lana Gojak, te Helena Minić Matanić/Lara Živolić. Koreograf je Miha Lampič, voditelj pozornice Goran Šaponja, za svjetla je zadužen Dario Družeta, za ton Miodrag Flego, a voditeljica krojačke radionice je Desanka Janković.
(V. BEGIĆ)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter