Najavljen jubilarni, 10. Jazz Ex Tempore u Opatiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbeni projekt Jazz Ex Tempore održat će se ove godine deseti put od 17. do 19. studenoga u Opatiji, najavio je organizator manifestacije, hrvatski multiinstrumentalist Elvis Stanić.

Istaknuo je da je u proteklih deset godina u projektu sudjelovalo 39 umjetnika iz 24 države svijeta. Jazz Ex Tempore, rekao je Stanić, pokušava spojiti nespojivo, navesti umjetnike najrazličtijeg kulturnog, teritorijalnog, svjetonazornog i umjetničkog porijekla da zajedno žive, surađuju i zajedno stvaraju glazbu.

Ove godine u projektu sudjeluju glazbenici iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske pa će tako nastupiti majstor sviranja na usnoj harmonici, Španjolac Antonio Serrano koji je surađivao s gitaristom Pacom De Lucijom u njegovu sastavu sve do smrti velikog gitarista. Drugi Španjolac u projektu je pijanist Albert Sanz, koji redovito nastupa s Alom Fosterom i Javierom Colinom. Ovogodišnji tim upotpunjuje basist Dorian Lockett iz Velike Britanije, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu, umjetnički voditelj projekta Elvis Stanić te riječki bubnjar Branimir Gazdik.

Završni koncert 10. Jazz Ex Temporea, na kojemu će sastav izvoditi glazbu skladanu tijekom druženja u Opatiji, održat će se 19. studenoga u Villi Angiolini. Dan prije, priredit će se proslava rođendana projekta uz prisjećanje na dosadašnja izdanja. Gošća je britanska pijanistica Andrea Vicari, jedna od najzaslužnijih što je projekt Jazz Ex Tempore prešao granice Hrvatske 2008. godine, turnejom Jazz Ex Tempore Orchestra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter