Najavljen 9. Seasplash festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deveti Seasplash festival, koji ce se na Monumentima održati od 21. do 24. srpnja, te drugi Outlook festival, najveci europski festival posvecen bass glazbi i sound system kuturi, od 1. do 4. rujna u tvrdavi Punta Christo, gdje je od 21. svibnja otvoren i Seasplash Summer Club, najavljeni su u Zagrebu.

Ovogodišnji izvodaci na Seasplashu dolaze s Jamajke, iz Austrije, Francuske, Srbije, Poljske, Velike Britanije i dakako Hrvatske. Za sada su najavljeni Perfect & House Of Riddim, Elemental, Ajs Nigrutin & Timbe, Kaly Live Dub, Slum Dogz, Channel One Sound System, Shades Of Black/Paul Fox & Jonah Dan, Jenna G, Balkan's Hi-fi feat. Soom T, Radikal Guru, Submotion Orchestra, Digitron Sound System, Chakka & Popay feat. I-tall Riddim Band, Waitapu, Dubble, a popis nije konacan.

Noviteti ovogodišnjeg izdanja su Chillsplash stage, gdje se posjetitelji mogu odmoriti u ugodnom ambijentu uz laganiju glazbenu podlogu i ponudu bezalkoholnih koktela, zatim Seasplash boats, brodovi na kojima ce se održavati partyji, kao i dodatne mogucnosti smještaja, organizirani prijevoz iz Pule i natrag, a moci ce se i kampirati. Uz to, bit ce otvoren i festivalski infopult. U bogat program uvrštena je i radionica sviranja nyabinghi udaraljki te "Cirkus za svakoga" u organizaciji udruge Carobnjakov šešir.

U cetiri dana program ce se odvijati na pet pozornica, ukljucujuci partyje na brodovima, koncerte, live actove, sound system sessione, DJ setove, vizualizacije, rasta basket cup i radionice. Kako podsjecaju organizatori, Seasplash je jedan od rijetkih malih i nezavisnih festivala koji je preživio petogodišnji jubilej i koji sa stavom koraca prema desetogodišnjici održavanja unatoc mnogobrojnim problemima na koje na tom putu nailazi.

Pokrenula ga je punk rock generacija s pocetka 90-ih koja je uvijek poštivala, a na kraju i zavoljela, stilove predstavljene unutar festivalskog programa, bilo da se radi o tradicionalnim stilovima kao što su roots, dub, reggae, ska, rocksteady itd. ili o modernijim stilovima iz elektronske ere kao što su jungle, drum 'n' bass, hip-hop, breakbeat, dubstep itd.

Pula je odabrana kao mjesto održavanja zbog dobre prometne povezanosti i zbog toga što ima bogatu tradiciju održavanja kulturnog programa tijekom ljetnih mjeseci. Ovaj festival odlikuju multikulturalnost, koncerti visoke produkcije, bogat popratni program i organizirani kamp za posjetitelje. Organizatori isticu da je za posjetioce festivala osigurano parkiralište i besplatno kampiranje u krugu prostora održavanja festivala, kao i vodovodni te sanitarni cvorovi i tuševi, a za trajanja festivala dostupni su pice, hrana i dodatni sadržaji.


Podijeli: Facebook Twiter