Najavljen 36. susret harmonikaša u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodno natjecanje harmonikaša, jedno od najistaknutijih susretišta glazbenika, pedagoga, koncertista i skladatelja - Medunarodni susret harmonikaša pulskog OKUD-a Istra- u svoje 36. izdanje ulazi u utorak u 8 sati u Domu hrvatskih branitelja, kada pocinje natjecateljski program "Baby" kategorije najmladih harmonikaša.

Svecanost otvaranja najavljena je za utorak navecer u 21 sat, a program koncerta još nije konkretiziran. Ovogodišnji susret na konferenciji za novinare najavili su ?eni Dekleva Radakovic, predsjednica strucnog odbora natjecanja, Nevio Prenc, dopredsjednik organizacijskog odbora, i Dalibor Boljun, voditelj susreta.

Do 22. travnja, za kada je prevideno svecano zatvaranje manifestacije i koncert pobjednika te dodjela kupova Grada Pule, svoje ce znanje pred strucnim komisijama provjeriti cak 140 solista, dvadesetak komornih sastava i deset orkestara. Nastupat ce u razlicitim kategorijama, ovisno o uzrastu, svakog dana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a ocjenjivat ce ih 22 strucnjaka iz Hrvatske i inozemstva.

Najavljeni su i koncerti koji ce se održati za vrijeme trajanja manifestacije, pa tako nakon prve veceri svecanog otvaranja i posljednje zatvaranja slijede oni: Harmonikaškog orkestra iz Nurnberga (Nurnberg Accodrion Orchestra Willi Munch e. V.) pod ravnanjem dirigenta Stefana Hippea u srijedu, 20. travnja, u 21 sat te onaj Puljanina Ivana Šverka koji je na rasporedu sljedeceg dana, 21. travnja, u isto vrijeme.

Ulaz na sve programe je slobodan, a omogucili su ih Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Pula i Turisticka zajednica grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter