Najaktivniji zastupnici Hrelja i Grbin


Saborski zastupnici izabrani iz Istarske županije pokazali su prilično veliku aktivnost u saborskim raspravama i replikama. Prema službenim podacima službe za informiranje Hrvatskog sabora, najaktivniji Istrijan na Markovu trgu bio je predsjednik HSU Silvano Hrelja, koji se za riječ tijekom saborske godine javio 198 puta. Na drugom mjestu je SDP-ov Peđa Grbin sa 192 javljanja. Hrelja i Grbin ne mogu se, doduše mjeriti s najpričljivijim zastupnicima - Mirom Buljom iz Mosta (1028 javljanja), Ivanom Pernarom iz Živog zida (776 javljanja) ili SDP-ovim Gordanom Marasom (762 puta javio se za riječ) - ali pripadaju skupini od dvadesetak najaktivnijih sabornika.

IDS-ov zastupnik Tulio Demetlika nalazi se na 52. mjestu saborskih govornika s 87 javljanja, njegov stranački kolega Giovanni Sponza 57 puta, dok je HDZ-ov Anton Kliman na 90. mjestu s 45 javljanja.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora dr. Furio Radin, neovisni zastupnik talijanske nacionalne manjine javio se kao zastupnik za riječ 35 puta. IDS-ov predsjednik i zastupnik Boris Miletić na Markovu trgu istupio je u 14 navrata.

Statistika aktivnosti saborskih zastupnika obuhvatila je istupe u devetom sazivu Hrvatskog sabora do 5. prosinca ove godine. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter