Naj-sportaši Pule 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretijesna je bila velika dvorana Doma hrvatskih branitelja da primi sve aktualne i bivše sportaše, sportske djelatnike i goste koji su u petak navecer prisustvovali velikoj svecanosti Saveza sportova grada Pule.

Bila je to dvostruka svecanost, proglašeni su najbolji sportaši i ekipe za proteklu, 2011. godinu, a potom su na svecanu binu jedan za drugim izlazili velikani pulskog sporta ili njihovi nasljednici povodom obilježavanja 50. godina djelovanja SOFK-e, odnosno nasljednika, Saveza sportova.

Nagrade su pripale judašima, triatlonkama i stolnotenisacicama. Najboljim sportašem proglašen je judaš Damir Islambašic iz Istarskog borca, a najboljom sportašicom triatlonka Pule Sara Vilic.

Najperspektivniji sportaši su triatlonka Pule Tea Miloš i judaš Istarskog borca Matej Grubiša, najbolja momcad su judaši Istarskog borca, a najbolja ekipa stolnotenisacice Pule.

Najboljima u konkurenciji sportaša s invaliditetom proglašeni su bivša atleticarka Istre, sad Medulina Mikela Ristoski, te atleticar Istre Marko Uležic.

Posebne nagrade dobili su Boksacki klub Pula za 65 godina djelovanja, Nogometni klub Istra za 50 godina, te veslaci Istre Ivan Piton i Patrik Prnjak.

Bio je to tek uvodni set nagrada ispresijecan glazbenim brojevima u pratnji Sandre Buric, sestre Damira Burica, na klaviru. Nakon toga uslijedio je 20-minutni film kojim su obuhvacena neka od najvecih imena u 50. godina pulskog sporta.

Koliko je Puli znacio boks pokazali su i razgovori s Perom Tadicem i Stipom Drvišem, a potom su primat preuzeli atleticari Radovan Kirin, Ivica Karasi i Milovan Savic, vaterpolist Damir Buric, sportašice s invaliditetom Mirjana Ružnjak i Jelena Vukovic, slijedili su biciklisti Cvitko Bilic i Bruno Bulic, jedrilicari Filip Matika i Tajana Ganic, košarkaš Vinko Jelovac.

Za one koji su nas prerano napustili poput Mate Parlova, Jože Severa, Alda Drosine i brojnih drugih nagrade su preuzimali njihovi najbliži, vecinom kceri i sinovi, a potom su se na binu pokraj voditeljice Jelene Vitasovic i tajnika Saveza sportova Branka Uležica jedan za drugim nizali velikani pulskog sporta. (Roberto CAR; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter