Naj izlog: Najljepši Kerverovi šareni leptirići


Kerverovi šareni leptirići najljepši su ovogodišnji uskrsni izlog. Kako smo jučer doznali, prilikom proglašenja i dodjele prigodne naljepnice i nagrade, djelatnice dućana Aleksandra Benjak i Katarina Dobronić, leptiriće su izrezivale vlastoručno gotovo mjesec dana te su u izradu aranžmana uložite puno truda.

- Keti je izmaštala ideju, a onda smo vrijedno izrezivale šarene leptiriće koje smo posložile trodimenzionalno, tako da izlijeću iz instrumenta, ispričala nam je Aleksandra dodajući kako im je želja bila da u izlog, ali i središte grada, unesu vedre, vesele vibracije.

Ljudi su, dodala je, izlog odlično prihvatili te ih i sami dolazili pohvaliti, a neki su se čak i slikali s leptirićima. Višak izrezanih leptirića poklonile su vrtićkim mališanima, kako bi i oni mogli ukrasiti svoje prostorije. Inače, Kerveroj je izlog već četiri puta proglašen za najljepši, a lani je čak zaslužio i godišnju nagradu. Kako je navela Vesna Jovičić, iz pulske Turističke zajednice, inače organizatora izbora najljepšeg gradskog izloga, drugonagrađeni je ovoga Uskrsa izlog cvjećarnice Arci Iris, a treća cvjećarnica Florami. Četvrta je galerija Legović u Kandlerovoj, peta trgovina Delicija, a šesti dućan Retro Chir u Smareglinoj.

- Pohvaljujemo i Istarske knjižnice na Giardinima, Zoo centar Pipi na tržnici, željezariju Agrarija, prodavaonicu Dulcis i Čitaonicu kluba umirovljenika. Bilo je ove godine puno pisanica, zečića i uskrsnih ukrasa, no, Kerverova trgovina i ovoga je puta iskočila zbog svoje originalnosti, jednostavnosti i truda koji je u izradu izloga uložen. Jednostavno, iz ovoga se izloga čuje radosna glazba, zaključila je Jovičić, a djelatnice i njihov trud pohvalila je i Irena Perško iz Grada Pule, koji je uz TZ organizator ove akcije. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter