Nagradna igra Glasa Istre: Čitatelji postali dio vodnjanske priče

Nagrađeni čitatelji družili su se do večernjih sati s domaćinima (D. ŠTIFANIĆ)
Nagrađeni čitatelji družili su se do večernjih sati s domaćinima (D. ŠTIFANIĆ)

Kada druženje završi međusobnom razmjenom telefonskih brojeva i zajedničkom fotografijom, zaključak se nameće sam po sebi - nagrađeni čitatelji Glasa Istre proveli su protekle subote ugodno poslijepodne na Danima mladog maslinovog ulja. Domaćin je bio Grad Vodnjan.

Davor Bažon iz Gračišća, Sergio Spečina iz Labina, Riječanin Sandro Ferletta i Puljanin Darko Licul poslali su na našu adresu kupon objavljen u petak i subotu, 11. i 12. studenoga, a sreća je na izvlačenju htjela da  upravo oni budu dio vodnjanske priče.

Naše druženje započelo je u 15 sati u Oil baru velikog šatora, a umjesto spriječenog Darka, raspoloženoj ekipi pridružio se gost sajma, Branimir Penava iz Međugorja.

Donijeli svoja ulja

Stručnu degustaciju sortnog ulja vodili su senzorni analitičari Goran Muehlstein i Vesna Marango. Karakteristike ulja najbolje se ocjenjuju  kada ono ima temperaturu od  28 stupnjeva Celzijevih.

Sandro, Davor i Sergio pažljivo su slušali upute analitičara jer i sami proizvode manju količinu ulja, a na degustaciju su donijeli i svoje proizvode za koje su dobili stručnu ocjenu. Sandro Ferletta, matematičar po struci, bio je oduševljen viješću da je među nagrađenim čitateljima.

- Glas Istre kupujem gotovo redovito  jer me za Istru vezuju i obiteljski korijeni i stalno me nešto vuče ovdje. Pratim sva događanja, a portal ipak ne mogu usporediti s  novinom u ruci, zaključio je.

Njegov maslinik u blizini Buja, kojim se jako ponosi, ove je godine donio prvi urod i to ekološki. U Trstu je završio i tečaj za kušače maslinovih ulja. U njegovoj pratnji stigla je Opatijka Milica Sekulić, agronom po struci koja je i predsjednica udruge Agro Opatija.

Davor Bažon je lani bio prvi put na manifestaciji i odlučio da više neće propustiti niti jedno izdanje. Na svojem  OPG-u uglavnom se bavi uzgojem povrća, a u slobodno vrijeme već dugi niz godina aktivno sudjeluje u radu Folklornog društva Pazin.

- Ugodno me iznenadio poziv iz vaše Službe promocije da dođem u Vodnjan. Sudjelujem u nagradnim igrama, a novine pročitam od početka do kraja i u njima ništa ne bih mijenjao, zaključio je.

Davor je na kušanje ponudio svoje ulje, ali i sve počastio odličnom biskom koju je sam pripremio.

- Ukućani nisu vjerovali da ću imati sreće u ovom nagrađivanju, ali danas sam tu i jako me veseli ovo druženje, rekao je trećenagrađeni Labinjan Sergio Spečina, dugogodišnji ugostitelj koji se tek namjerava ozbiljnije baviti maslinarstvom.

Tema za razgovor bilo je sve više nakon što su domaćini pozvali  prisutne na kušanje maštovitih autorskih jela kreativnog cheffa Roberta Perića i LF cateringa, čiji su konobari Igor Klarić i Sandi Moslavac poslužili tri elegantna slijeda: rižoto s kremom od mascarponea, gorgonzolom, pečenim pinjolima i smokvama kuhanim u vinu i medu, zatim lešadu od tovara uz kremu od pasternaka i celera, a za kraj kremu od grčkog jogurta, spužvu od vanilije, žele od limuna i malina i meringu.

Vrijedno iskustvo

Druženje je potrajalo do večernjih sati. Pridružili su nam se izlagači OPG-a Stipančić iz Krnjalože i OPG-a Brig, a posebno nas je veselilo upoznavanje s Branimirom Penavom, direktorom Etno sela Međugorje koji je manifestaciju posjetio s namjerom da iskustva domaćina prenese na sličan sajam.

- Puno toga me zanima iz Istre. Studirao sam u Opatiji, često navraćam, a kad god mogu, pratim vaš portal i upravo sam zato u toku s mnogim događanjima. Kupone za nagradne igre ne šaljem, ali nikad se ne zna, našalio se za kraj. (Mirjana PERKOVIĆ MELON)


Podijeli: Facebook Twiter