Nagradna igra GI: Izvučeni dobitnici karata za EURO

Ivona Otto donijela sreću Milanu Đuriću (N. LAZAREVIĆ)
Ivona Otto donijela sreću Milanu Đuriću (N. LAZAREVIĆ)

Puljani Josip Barada (Švalbova 1), Milan Đurić (Divkovićeva 3), Ivan Modrušan (Veruda 13) i Dominik Miklavčić iz Buzeta (Majcani 9) u Nagradnoj igri Glasa Istre dobili su karte za utakmicu Hrvatska - Turska koja će se u sklopu Europskog nogometnog prvenstva održati 12. lipnja u Parizu. Karte, čija cijena u prodaji iznosi 780 kuna, dodijelili su im naš list i salon Hyundai u Puli.

Dobitnike su u salonu Hyundaija iz mnoštva kuverti izvukli mali nogometaši NK Istra Pula, generacija U9 (do 9 godina): Mauro Matijaš, Matija Suljić, Ivona Otto i Eric Krivičić. Uz njih, izvlačenju su prisustvovali trener Goran Marić i klupske kolege: Robert Ikić, Matija Suljić, Lion Vitasović, David Josipović, Andreja Štifanić, Marin Domić, Lukas Cipola, Paolo Hlača i Lenard Babić. Kupone je provjerila komisija čiji su članovi Zlatko Deskar, Mauricio Matijaš i trener Goran Marić. Trener nam je ovom prilikom izjavio da generacija U9 u pulskom klubu okuplja 26-27 malih nogometaša, među kojim je jedna djevojčica, Ivona Otto.

- Treninzi se odvijaju triput tjedno, igramo na prvenstvenim utakmicama. Osvojili smo prvo mjesto u Ligi U9 jug. Cilj nam je da djecu dovedemo na zelenu površinu i maknemo ih s ulice, kaže Marić.

Osmogodišnji Marin Domić pohađa drugi razred OŠ "Giuseppina Martinuzzi", a u klubu je već godinu i pol. Trenira triput tjedno po sat vremena, želio bi se profesionalno baviti nogometom, a najdraži mu je igrač Cristiano Ronaldo. Ova nogometna zvijezda najmilija je i jedinoj djevojčici u klubu, Ivoni, koja trenira već tri godine. Nogomet je, kaže, zavoljela kao petogodišnjakinja, igrajući u dvorištu s prijateljima. Budući da djevojčice mogu igrati u mješovitoj ekipi do 11. godine, Ivona se kasnije kani učlaniti u pulski ženski nogometni klub Dupla kruna. Ivona je, dodaje njen trener, s devet golova bila najbolji strijelac na lanjskom nogometnom turniru na Uljanikovom stadionu.  (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter