Nagradna igra: Argeu Piuttiju uručena opel corsa

Argeu Piuttiu uručena opel corsa
Argeu Piuttiu uručena opel corsa

Opel corsa, superpremija Glasa Istre i Autowilla Pula iz nedavno završene Jesenske nagradne igre, uručena je sretnom dobitniku Argeu Piuttiju iz Bala. U prostorije autokuće stigao je u pratnji sretne obitelji, supruge Nadie, kćerke Donatele i unuka Denija, a dočekali su ih rukovoditeljica Službe promocije Glasa Istre Mirjana Perković Melon i Igor Krajcar, voditelj pulske poslovnice Autowilla, ovlaštenog Opel i Chevrolet partnera. U sklopu osvojene prve nagrade, predstavnice Jadranskog osiguranja Sarita Xillovich i Daniela Rojnić Ljubić uručile su gospodinu Piuttiju policu autoodgovornosti.

Iako ga dani dijele od mirovine u koju odlazi iz firme Mon Perin, Argeo Piutti kaže da je 30 godina radnog vijeka proveo u pulskom Siporexu, a u međuvremenu je radio svagdje. Sada ga je ova nagrada itekako iznenadila i pravo je "priznanje" za dugogodišnju vjernost Glasu Istre. Pa ipak, kaže, iako prestaje raditi, neće prestati čitati.

- U životu sam promijenio puno automobila, od prvog stojadina, preko 1.300, alfe do punta, a ovaj mi je i više nego dobrodošao, rekao nam je Argeo Piutti. Njegova supruga Nadia ustvrdila je da se Glas Istre u njihovoj kući čita svaki dan.

- Đornal je kod nas od rana jutra, prvo ga čita Argeo, potom ja, pa ga čitaju djeca, a drugi dan ga damo mojem ocu i materi koja ima 94 lit i svaki dan čita novine, kaže nam Nadia.

Već kad je novina na stolu tada je neminovno i zaigrati nagradnu igru. Dosad su dobili majicu, album za slike i buzetski med, ali nikada ovako lijepu i vrijednu stvar.

Kako smo saznali od supružnika, u obitelji Piutti za rezanje kupona je zadužen sin Danijel, a za slanje mama Nadia. Svaki put se kuponi šalju na drugo ime, a ovaj put je odluka pala na gospodina Argea i - donijela mu je sreću!

- Na dan kad je bilo izvlačenje i kada su nam javili da smo dobili auto, nisam mogla vjerovati. Pitala sam se je li to moguće? Ma ne! Ili ipak je. Povezala sam izvlačenje u Vrsaru i tek tada mi je bilo jasno da smo možda stvarno mi dobitnici. Tako nešto se u Balama nije dogodilo, osim pred nekoliko desetljeća kada je jedna sugrađanka dobila barku.

Tako da smo sada važni u Balama, ali su nam svi rekli da je ovaj put automobil doista otišao u prave ruke, ispričala nam je gospođa Nadia prije nego su se predstavnici tri generacije obitelji Piutti uputili kući s novim vozilom. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter