Nagradeno i izdanje Zavicajnog muzeja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žiri natjecaja "Lice knjige" proglasio je dobitnike nagrade za najbolji graficki dizajn, za graficko oblikovanje ovitka, ilustraciju knjige u cjelini te za ilustraciju naslovnice. Nagradu za najbolji graficki dizajn u cjelini dobio je Željko Serdarevic za dizajn knjige "Landscapes" (Ivana Sajko i Goran Petercol) u izdanju AGM-a, izvijestila je udruga Knjiga u centru.

Za graficko oblikovanje ovitka nagradena je Emilija Šimic za knjigu "Na veceri s Drakulom" Borisa Perica, u izdanju Meandar Medije. Za ilustraciju knjige u cjelini nagrada je pripala Srdani Modrinic za ilustracije "Kratke pripovijesti o Zvonetu Nedostojnom, gospodaru palace Sincic", autora Dubravka Mihanovica. Knjigu je objavio Zavicajni muzej Poreštine. "Lice knjige" za ilustraciju naslovnice dobio je Tomislav Torjanac za slikovnicu "Djevojcica i div" Neli Kodric Filipic, u izdanju Mozaik knjige.

U žiriju su bili Mario Anicic i Igor Stanišljevic, clanovi Sekcije za graficki dizajn i vizualne komunikacije ULUPUH-a, te David Peroš Bonnot i Ivan Gregov, clanovi Sekcije primijenjenog slikarstva, karikature, ilustracije i crtanog filma ULUPUH-a. Ove godine za nagradu se natjecalo 129 konkurenata, od kojih je odabrano 19 finalista, cija su djela izložena u Knjižnici Bogdana Ogrizovica od 19. do 23. listopada.

Nagrada "Lice knjige" dodjeljuje se drugu godinu zaredom tijekom književnog festivala "Pazi, knjiga!" u organizaciji udruge Knjiga u centru i pod strucnim pokroviteljstvom ULUPUH-a. Festival, koji se ove godine održava od 19. do 23. listopada, ukljucuje razna književna dogadanja za sve dobne skupine s ciljem promicanja knjige i književnosti medu širom publikom. Za najmlade se održava predstavljanje slikovnica pristiglih na natjecaj "Ovca u kutiji", književni susreti s piscima u zagrebackim osnovnim školama "Pisac i knjiga" te tribina o problemu vidljivosti pisaca u Hrvatskoj "Vidljivi i nevidljivi pisci".


Podijeli: Facebook Twiter