Nagrađeni učenici porečke Umjetničke škole

Učenici na stepeništu gradske palače
Učenici na stepeništu gradske palače

U porečkoj gradskoj palači održano je primanje za nagrađene učenike Umjetničke škole Poreč, koje je zajedno s profesoricom i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić primio gradonačelnik Grada

Edi Štifanić. Mladim glazbenicima i plesačima, okrunjenim brojim medaljama na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te podijelio prigodne poklone.

- Mi u gradskoj upravi redovno pratimo vaš rad i rezultate, stoga morate znati da smo izuzetno ponosni na vas jer znamo da je u vama snaga i budućnost ovoga grada. Vjerujem da ćete, iako odlazite dalje na školovanje, se svi vratit u svoj Poreč, grad u kojem je privilegija živjeti. Još jednom vam se zahvaljujem što na najljepši mogući način promovirate našu školu, grad, identitet, rekao je gradonačelnik.

Jedanaestero učenika: Marin Hafizović, Nola Radaković, Gloria Radojković, Karla Sorčić, Antonio Matić, Kristian Kranjec, Paulina Vidović, Filip Alessio, Giulia Dobrilović, Diego Mišetić, Klara Dimitrijević i tri učenice u odjelu suvremenog plesa: Leonarda Lovreković, Genoveva Matasović, Marie Zoe Baldo odličnim su uspjehom završili osnovno umjetničko obrazovanje i bili odlični učenici tijekom cijelog glazbenog i plesnog obrazovanja. Nola Radaković i Kiara Janko zajedno su, sa svojom mentoricom Anom Šterpin Zagoranski, povodom pobjede na državnom natjecanju primljene kod zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i športa te im je uručen i Oskar znanja.

- Grad nas stalno podržava i zato znamo da svako talentirano dijete ima svoje mjesto u Umjetničkoj školi. Jako sam ponosna na tim koji imamo u školi - profesore i mentore koji toliko predano

rade s djecom, kao i sve odjele - harmonikaški, plesni i druge koji postoje i stvaraju na ponos cijelog Poreča, istaknula je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić. (E. V.) 

 


Podijeli: Facebook Twiter