Nagradeni neovisni filmovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "Crni labud" Darrena Aronofskog veliki je pobjednik subotnje dodjele nagrade Spirit, svojevrsnog Oscara za neovisni film, osvojivši nagradu za najbolji film, najbolju fotografiju, najboljeg redatelja i najbolju glumicu, koju je dobila Natalie Portman.

James Franco, glavni glumac filma "127 sati" - kojim je zaslužio i nominaciju za Oscara što se dodjeljuje u nedjelju - nagraden je za mušku ulogu na toj svecnosti koja se, kao i svake godine, održavala na plaži u Santa Monici, gradu na obali zapadno od Los Angelesa.

Nagradu za najbolje strani film osvojio je britanski film "Kraljev govor" - najizgledniji dobitnik Oscara s 12 nominacija - a nagrada za najbolji scenarij otišla je u ruke Stuarta Blumberga i Lise Cholodenko za "Sve je u redu! Djeca su dobro".

Nagrada za najbolji dokumentarni film dodijeljena je filmu "Uradi i bježi", koji službeno potpisuje britanski anonimni ulicni umjetnik Banksy. Umjetnik koji ljubomorno krije svoj identitet nije se popeo na pozornicu da preuzme nagradu, vec je to prepustio Francuzu Thierryju Guetti zvanom Brainwash, glavnom glumcu filma.

U publici su, medu ostalim filmskim zvijezdama, bili Uma Thurman, Jesse Eisenberg, Eva Mendez, Nicole Kidman i Mark Ruffalo.


Podijeli: Facebook Twiter