Nagrađeni najuspješniji obrtnici


U povodu dana Obrtničke komore Istarske županije, koja ove godine obilježava 19. godišnjicu djelovanja, u porečkom su Obrtničkom domu dodijeljene nagrade najuspješnijim obrtnicima i drugim zaslužnima.

Dino Ruggero iz Rovinja, vlasnik obrta za vršenje iskopa i građevinske radove R&R, dobitnik je Nagrade za postignuća "Istarske zlatne ruke", kao dugogodišnji promotor obrtništva, častan i ugledan obrtnik s više od 37 godina radnog staža, koji je izuzetno doprinio unapređenju obrtništva i razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava na razini Udruženja, županijske i Hrvatske obrtničke komore.

Nagradu za obrtnika godine "Istarske zlatne ruke" dobili su suvlasnici Zajedničkog obrta za proizvodnju tjestenine "Marija" iz Pule, braća Emil i Dalibor Terlević, koji su obrt 2006. preuzeli od oca Dragića. Ova je nagrada namijenjena najuspješnijem članu Komore za postignute značajne poslovne rezultate u prošloj godini, ostvarena tehnološka unapređenja, visoke rezultate u kvaliteti usluga, znatno povećanje broja zaposlenih, rezultate u poduci naučnika, izuzetne uspjehe u nastupima na sajmovima i drugim manifestacijama te očuvanje i unapređenje vještina i znanja umjetničkih i starih obrta. 

Povelje su zaslužili Josip Tomišić iz Žminja, vlasnik Obrta za vađenje i drobljenje kamena, izradu betona, građevinskih elemenata i popravak strojeva, Svjetlana Celija iz Vodnjana, vlasnica Ugostiteljskog obrta Vodnjanka, Pučko otvoreno učilište Poreč, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Pula na odlasku u mirovinu Marko Maršić i Šime Vidulin, dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, koji je radi svojih zasluga na poklon dobio i umjetničku sliku pulske umjetnice Kristine Valić.

Nagrade su uručili predsjednik Komore Mario Paliska, potpredsjednici Loredana Krbavčić i Vitomir Pap te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter