Nagrađeni na natječaju "Dizajniraj, drogu ne diraj"

Nagrađeni na natječaju "Dizajniraj, drogu ne diraj" (D. MEMEDOVIĆ)
Nagrađeni na natječaju "Dizajniraj, drogu ne diraj" (D. MEMEDOVIĆ)

U sjedištu Istarske županije u Puli u srijedu su uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje radove pristigle na natječaju "Dizajniraj, drogu ne diraj". Natječaj je proveden u sklopu kampanje protiv bolesti ovisnosti "Bježi/Via". Nagrade je uručila zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, posjetivši kako je Istarska županija kampanju pokrenula prije 12 godina s ciljem promicanja važnosti prevencije ovisnosti.

- Drago mi je da je ove godine pristiglo čak 112 radova iz 12 škola, osnovnih i srednjih, iz cijele Istre. Ove godine nastavljamo s kampanjom, a morat ćemo uključiti i borbu protiv novih ovisnosti, poput igranja igrica, korištenja društvenih mreža, kao i protiv internetskog zlostavljanja, rekla je Benussi te čestitala svim dobitnicima, njihovim mentoricama i ravnateljima škola.

Zadovoljstvo ovogodišnjom akcijom izrazio je i glavni koordinator kampanje "Bježi! Via!" Diego Bosusco koji je uz Nenada Marjanovića bio u sastavu ocjenjivačkog suda za pristigle radove. Bosusco je ujedno najavio kako se ove godine nastavlja s kampanjom s novom akcijom 'Klikaj protiv ovisnosti'. Kako je rekao, nagradili su pet radova. Tako su tri jednakovrijedne nagrade i to tablet računala dobili Bojan Crnogorčić, učenik 8. razreda Osnovne škole Vidikovac iz Pule, za video uradak "Baci drogu u koš" kojem je mentorica bila prof. Ana Bačić. Potom, drugi tablet pripao je učenicima Talijanske srednje škole iz Rovinja također za video uradak "Silent flash mob" s mentoricom prof. Luanom Poles, dok je treći tablet uručen učenicima Osnovne škole iz Sv. Lovreča za likovne radove. Njima je mentorica bila prof. Eni Blašković.

Toni Borina, učenik 8. razreda Osnovne škole Šijana iz Pule, dobio je posebnu nagradu, poklon paket kampanje "Bježi/Via" za rad koji će ujedno biti i novi dizajn akcije "Baci drogu u koš". Prigodnu zahvalu za sudjelovanje i uspješnu suradnji u kampanji  dobili su učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula koji su oslikavali vrećice za uručenje nagrada kampanje. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter