Nagradeni fotografski "Gušti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prepoznatljiva i popularna Likovna galerija na pazinskom Trgu male fontane, koja je tijekom 27 godina od njenog otvorenja 1983. godine ugostila nebrojene umjetnike i njihova djela, posljednji je put otvorila svoja vrata ljubiteljima umjetnosti.

Društvo likovnih stvaratelja dobilo nove gradske prostorije u nedalekoj Ulici Jurine i Franine (bivšem «sportu») gdje se otvara premijerna zajednicka izložba clanova DLS-a.

Na posljednjoj izložbi na starom mjestu u ponedjeljak se na otvorenju okupilo osamdesetak posjetitelja koji su pristigli vidjeti sve popularnije umjetnicke fotografije autora koji su se odazvali na 12. fotografski natjecaj fotosekcije DLS-a koji se održava u sklopu proslave Dana grada Pazina. Voditelj fotosekcije DLS-a Zoran Kuhar izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja pristiglih radova (76 fotografija).



«Na široku i nezahvalnu temu gušti, ili zadovoljstva, autori su odgovarali razlicitim motivima, a najcešca je tema bila citljiva tek u nekom dubljem sloju…», kazao je na otvorenju predsjednik strucnog žirija Eugen Borkovsky, konstatiravši da su «od mogucih gušta obuhvaceni jelo i pice na prvom mjestu, slijede tjelesne ili vizualne teme…a cudi cinjenica da erotika uopce nije zastupljena…».

Prva nagrada je dodijeljena višestruko nagradivanom Marku Cerovcu za «Gušt mi je skakat sa Zareckog II.» zbog kompozicije i kvalitete fotografije. Drugonagradeni je Doriano Orbanic za «Siestu». Trecu nagradu dobio je Igor Blagonic za fotografiju «Brajde». Tri pohvale za pojedinacne radove dodijeljene su Ani Fornažar, Marijanu Blažini i Dorianu Orbanicu. Posebno je pohvaljena dojmljiva kolekcija fotografija Dalibora Talajica, kao i ona Mirka Dabica.


Podijeli: Facebook Twiter