Nagrađene Sondine božićne tetovaže

"Budi sretan Božić tatoo" (Studio Sonda)
"Budi sretan Božić tatoo" (Studio Sonda)

"Budi sretan Božić tatoo" naziv je novog proizvoda Studija Sonda iz Vižinade koji je nedavno je dobio treću nagradu na godišnjoj izložbi Hrvatskog dizajnerskog društva.

Prva nagrada pripala je igri s drvenim kockama od jelovine "Story teller cube" Adriane Pavelić i Dragane Meić, dok je drugu nagradu dobio "Bor s njima", serija tekstilnih ukrasa s borovim mirisom studija J+A+ Ane Rimac i Jelene Azinović.

Izložba je održana peti put za redom, a posvećena je reinterpretaciji i redizajnu božićnih i novogodišnjih ukrasa, artikla i rekvizita pod nazivom "Bor s nama".

Nagrađeni rad vižinadskog studija je privremena tetovaža s motivima ukrasa za bor, proizvod kojim su, kako su rekli u Sondi željeli umjesto božićnog drvca kao neospornog simbola veselja i božićnog duha, pokazati kao se može okititi same sebe.

"Ili ga darovati dragim ljudima, drvce utjeloviti u njima, komunicirajući kako veselje ne leži u simbolima koji nas okužuju, već u nama samima, u našim najdražima", kažu u Sondi.

XMAS Superstore "Bor s nama 2013" nastavak je tradicije HDD-a, koja uključuje održavanja godišnjih izložbi dizajnerskih radova koji su od 2009. godine do danas tematizirale blagdanske rituale, konzumersku atmosferu oko Božića i Nove godine i donosile duhovite i kritičke dizajnerske reinterpretacije božićnih i novogodišnjih rekvizita i artefakata.

O radovima pristiglim na natječaj odlučivao je žiri u sastavu Koraljka Vlajo iz Muzeja za umjetnost i obrt i HDD-a, Mirna Reinprecht i Filip Gordon Frank  iz HDD-a, Siniša Cerovski iz  tvrtke Cerovski Print Boutique i Nataša Marić iz tvrtke Igepa - Plana.  (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter