Nagrađene najbolje fotopriče o Rovinju

Sudionici natječaja Fotopriča o Rovinja
Sudionici natječaja Fotopriča o Rovinja

U rovinjskom Centru za vizualne umjetnosti "Batana" predstavljeni su autorski uradci prvog izdanja natječaja Fotopriča o Rovinju, kojeg su povodom 25. godišnjice rada ali i internacionalizacije djelovanja osmislili ISFAV (Institut za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove) te, u ulozi domaćina Centar vizualnih umjetnosti iz Rovinja.

Cilj ovog natječaja bilo je poticanje fotografa i video snimatelja, mahom amatera i početnika, da se okušaju u snimanju svoga grada kao i da svojim stilom okom kamere ispričaju neki od njegovih segmenta - od načina života, do atraktivnih lokacija preko  zanimljivih ljudi. A što su "fotografi" zabilježili predstavljeno je na izložbi, podijeljenoj u dvije selekcije - fotografija i audio video.

Komisija u sastavu Marino Budicin, dogradonačelnik Rovinja, Marco Zago, ravnatelj Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti ISFAV iz Padove i Ermano Bančić, tajnik CVU "Batana" u konkurenciji 18 pristiglih radova u selekciji fotografije i šest u audio videu odabrala je najbolje. Prvo mjesto u kategoriji fotografija -mladi dijele Allesia Petrović za seriju pod nazivom  (Don't throw away your old shoes…Until you havenew ones) i Klas Medak autor fotografija pod nazivom "Stolar".

U sekciji fotografija - odrasli prvo mjesto pripalo je Kristijanu Bančiću s ciklusom "Giordano". Drugoplasirana je autorica Sanja Kušar-Precali sa serijom  "Priče sa špage", dok je treće mjesto pripalo Jasminu Tanoviću za fotografije "Rovinj pod snijegom". Uz nagrade prvoplasiranima diplome su dobili i autori u kategoriji fotografija odnosno, istaknutih radova- Roberta Dal Porto, Maria Črnac Rocco, Dražen Družetić i Ettore Perazzetta.

Što se tiče sekcije audio videa, prvo mjesto osvojio je Mladen Paulinić za rad pod imenom "Rovinj-Rovigno dreaming", dok su za istaknute radove u istoj kategoriji pohvale dobili Ivana Ožetski  i Ermano Bančić.

Svi radovi u CVU-u "Batana" mogu se razgledati do kraja mjeseca. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter