Nagradene fotografije Marina Raunica i Zdenka Vukelica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najvece fotografsko kreativno natjecanje u nas, Hrvatski kreativni & foto izazov, odvijalo se ove godine u osam gradova od travnja do lipnja i okupilo više od tisucu sudionika, koji su svoju kreativnost pokazali u pet kategorija - fotografija, 3D dizajn, web-dizajn, multimedijsko izdavaštvo te videomontaža.

Održano je u organizaciji hrvatskog fotografskog festivala Rovinj Photodays, Ucilišta Algebra, HSM informatike i Adobea, a uvršteno je i u aktivnosti inicijative Europske komisije eSkills Week 2012. Najbolje ocijenjeni radovi bit ce izloženi u sklopu grupne izložbe na sljedecem Photodays okupljanju.

Radove su ocjenjivali Danijel Berkovic, Stanko Abadžic i Antonija Butkovic, kojima su se u multimediji i dizajnu prikljucili Predrag Šuka, Višnja Skorin, Marko Hrnjak i Krešimir Pletikosa.

Medu pobjednicima u kategoriji fotografija su Marino Raunic iz Pule za retro i Zdenko Vukelic iz Rovinja za panoramski snimak. Inace, u ovoj su kategoriji dodijeljene nagrade u osam službenih tematskih cjelina - retro, style portret, paparazzi, close up, reklamna, turisticka i panoramska fotografiju te za slobodnu temu. Najbolje plasirani natjecatelji su uz priznanja osvojili bogate nagrade - profesionalnu opremu, putovanja i strucna usavršavanja, koje su osigurali pokrovitelji Maistra, Olympus, Canon, Bug, DigitalFoto, ReFoto, HSM informatika i Adobe te turisticke zajednice gradova domacina.

Natjecanja su održana u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku, Varaždinu, Zagrebu i Rovinju. Izborom atraktivnih lokacija u gradovima organizatori su nastojali potaknuti sudionike da predstave njihove znamenitosti, koje oplemenjuju kulturnu ponudu. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter