Nagradene Buršic Matijašic i Badurina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kategoriji djelo godine o Istri u sklopu 14. medunarodnog susreta izdavaca pod nazivom Put u središte Europe prvi put proglašene dvije nagrade.

Nagradu Istarske županije, koja ce, prema rijecima ravnateljice pazinskog POU-a Sonje Matijašic iznositi izmedu pet i 7,5 tisuca kuna, podijelit ce povjesnicarka Klara Buršic Matijašic za knjigu «Gradinska naselja», koja je objavljena još preklani u izdanju Leykam Internationala, te Natka Badurina za naslov «Nezakonite kceri Ilirije», objavljen lani u izdanju Centra za ženske studije.

Za vrstan prijevod knjige Francois-Regisa Bastidea «Covjek koji je ceznuo za dalekom ljubavi» u izdanju Naklade Zoro nagradena je prevoditeljica Milena Benini.

Nagradu Centra za knjigu Zagreb i Grada Pazina jednomjesecni boravak u pazinskoj Kuci za pisce dodijeljen je bugarskoj prevoditeljici Rusanki Ljapovoj zbog izuzetnog prevoditeljskog opusa i rada na prevodenju hrvatskih autora na bugarski jezik.

Istu je nagradu sam Grad Pazin dodijelio i sisackom književniku Miroslavu Kirinu zbog lanjske zapažene zbirke pjesama «Zbiljka».

Jednomjesecni boravak u Grazu dobila je književnica i prevoditeljica Dorta Jagic za lanjsku zbirku prica «Kicma» i uspješan prevoditeljski rad s njemackog jezika.


Podijeli: Facebook Twiter