Nagradena Malvina Mileta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Pinta u suradnji s Opcinom Bedekovcina u subotu je organizirala 40. književno-recitalnu manifestaciju "Susret rijeci". Od istarskih je pjesnikinja ove godine nagradena labinska autorica Malvina Mileta za pjesmu na cakavici "Stroh me je perke son ženska". Malvina Mileta iz Vineža, koja živi u Svetoj Nedelji, prošle je godine objavila svoj prvi roman te prvi roman uopce pisan labinskom cakavicom naslovljen "Crni snih".

Svoje su stihove na završnoj manifestaciji "Susreta rijeci" kazivale Marija Maretic iz Žminja te pulsko-pomerska autorica Marija Družeta, dok su stihove pulskog autora Daniela Radocaja recitirali glumci.

Prigodom održavanja manifestacije tiskan je i prigodni zbornik, u koji su, osim radova spomenutih autora, uvršteni i oni Labinjanke Suzane Muškovic, Pazinjanke Ane Krnjus, Ližnjanca Davora Dužmana, Puljanina Vladimira Gagliardija i Marije Pogorilic iz Rovinjskog Sela. Ove se godine na natjecaj prijavilo 112 autora s 443 rada. Izmedu njih strucni žiri, na celu s dr. Ivom Kalinskim, izdvojio je radove 48 autora koji su uvršteni u zbornik.


Podijeli: Facebook Twiter