Nagradena istarska vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

15. medunarodno ocjenjivanje vina pod pokroviteljstvom Medunarodne organizacije za lozu i vino sa sjedištem u Parizu dodijelilo je cak 15 medalja vinima Ilockih podruma, Istravina i Valandova iz Makedonije na prvoj INGA-i (sajmu hrane, pica i gastronomskih inovacija) koji se održava na Zagrebackom jesenskom velesajmu.

Upravo je vino Alexander Vranac VIZBA Valandova iz Makedonije proglašeno šampionom Zagrebackog velesajma u kategoriji crvenih mirnih vina, a ovo je vino ujedno osvojilo i zlatnu medalju za kvalitetu. Zlatne medalje dodijeljene su Chardonnay 2008, Tramincu izborne berbe prosušenih bobica 2006, te takoder ledenom vinu Traminac Ilockih podruma. Zlatnim odlicjem okitilo se i vino Cuvee Dajla 2007 Istravina.

Pocasno srebrno priznanje od vina Ilockih podruma dobili su Traminac 2007 i Graševina 2008, a ovom je vinu dodijeljena i srebrna medalja. Istravino je za Postup 2006, Plavac Mali 2006 i Teran Dajla 2007 dobio pocasno srebrno priznanje, a srebrnu medalju osvojila je Malvazija Dajla 2008.

U makedonsko Valandovo takoder odlaze prestižne nagrade, pa je tako osim apsolutnog šampiona vina Alexander, pocasna srebrna priznanja dobio i Vranac 2008, te Terzeli 2008, dok je Blanku 2008 pripalo pocasno broncano priznanje. Iznimni rezultati i prestižne nagrade poticaj su vinarima da sve svoje snage usmjere ka održavanju nivoa kvalitete i da se za iduce razdoblje ovjencaju još vecim brojem nagrada.


Podijeli: Facebook Twiter