Nagradena cetiri istarska policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troclanu posadu ophodnog policijskog plovila P-116 Damira Vitasovica, Deana Catelu i Alena Dokuša iz pulske postaje pomorske policije ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nagradio je zbog iznimne hrabrosti, požrtvovnosti i spretnosti prilikom traganja i spašavanja troje slovenskih državljana s prevrnute jedrilice u iznimno lošim uvjetima na moru.

Rijec je o spašavanju trojice slovenskih državljana, dva 51-godišnjaka i 24-godišnjem sinu jednog od njih koji su 18. srpnja navecer doživjeli havariju kada se njihova pet metara duga jedrilica prevrnula kod Fenere nedaleko od Medulina. Njih je na moru naime zateklo nevrijeme, a pri prevrtanju jedrilice puknuli su trup i jarbol. U meduvremenu je supruga jednog od Slovenaca oko 23 sata alarmirala Županijski centar 112 pa je pokrenuta potraga u koju je krenula i posada ophodnog policijskog plovila P-116. Kako su Slovenci nekako uspjeli otplivati do otocica Fenera tako su ih pomorski policajci promrzle i prestrašene pronašli na otocicu oko 1 sat 19. srpnja i prebacili ih do Medulina.

Osim pomorskih policajaca Ministar unutarnjih poslova nagradio je i Roberta Zenzerovica, policijskog službenika u Odjelu gospodarskog kriminaliteta PU istarske i to za iznimne rezultate u kriminalistickim obradama koje su rezultirale otkrivanjem i sprecavanjem teških kaznenih djela, krvnih delikata, organiziranog kriminaliteta, suzbijanjem zloporabe droge kao i korupcije kroz operativnu akciju "Ipsilon". U toj su akciji uhiceni Dražen Golemovic i više osoba medu kojima i policajci, poreznik, državna odvjetnica te carinik.


Podijeli: Facebook Twiter