Nagrađen pulski dizajner Oleg Šuran


U sklopu bijenalne izložbe "1112" u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, koja predstavlja vrhunac domaćeg dizajna u svim kategorijama od mode do vizualnih komunikacija, dodijeljena je nagrada mladom pulskom dizajneru Olegu Šuranu za plakat predstave "Isto lice".

Riječ je o predstavi Tijane Vukić Stjelja praizvedenoj u svibnju ove godine koja tematizira potragu za vlastitim korijenima. U svojoj potrazi tridesetšestogodišnja spisateljica Tihana, putujući trima dimenzijama – svojom realnošću, alter egom i smrću – tkâ svoju autobiografiju. Tihana u realitetu fotografira četiri generacije - u odnosu s nonom, majkom i sestrom - iz kojih izrasta ono što joj je preneseno s koljena na koljeno – ustrajnost, hrabrost, prilagodljivost, moć te snaga i smisao ženske energije.

U predstavi su glumili Mia Krajcar, Vesna Tominac, Elis Lovrić, Lana Gojak, Damjan Simić, Romina Vitasović, Helena Minić i Rade Radolović.

Oleg Šuran mladi je dizajner iz Pule koji je diplomirao dizajn u novim medijima na Umjetničkoj akademiji u Splitu vratio u svoj rodni grad. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, od kojih izdvajamo one Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji interaktivnih medija i koncepta. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter