Nagrađen park prirode Učka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Park prirode Učka dobitnik je godišnje turističke nagrade "Simply the best" koju dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

Nagrada se dodjeljuje za kreativan pristup oblikovanju ponude te ostvarene rezultate tijekom godine u kategoriji turizam i priroda, odnosno za kreativnost i inovativnost u oblikovanju i razvoju edukativnih programa, sadržaja za posjetitelje i turističkih događanja na prostoru parka.

- Nagradu smo dobili u konkurenciji zaštićenih područja što znači da su prepoznali naš napor da na originalan i inovativan način približimo prirodne vrijednosti posjetiteljima, da ih učinimo prepoznatljivim i atraktivnim i time značajno poboljšamo turističku ponudu čitavog kraja, izjavio je Egon Vasilić, v.d. ravnatelja Javne ustanove Park prirode Učka, koji je na prigodnoj svečanosti u okviru 14. poslovno-turističke burze PUT u Poreču, preuzeo kristalnu statuu i priznanje za osvojenu nagradu.

Park prirode Učka nagradu je dobio i za manifestacije koje već tradicionalno organizira: u rujnu je to Učkarski sajam, a u prosincu Božićna bajka. U prekrasnom blagdanskom ozračju Učke, Grad Opatija i Javna ustanova i ovog će prosinca organizirati četvrtu po redu Božićnu bajku na Poklonu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Djed Božićnjak u učkarskoj rezidenciji

Djed Božićnjak će i ove godine posjetiti svoju učkarsku rezidenciju i unijeti dašak čarobne zimske idile u blagdansko doba, a svojim će dolaskom razveseliti ponajprije one najmlađe. Kako bi se na Učki osjećao kao kod kuće, a posjetitelji doživjeli čari božićne bajke, infocentar na Poklonu zasjat će u punom blagdanskom sjaju. Mališani će se družiti s Djedom Božićnjakom, prišapnuti mu svoje želje, a njihovi će se roditelji za to vrijeme moći okrijepiti uz tople napitke.

Prvoga dana svog učkarskog posjeta, 12. prosinca, Djed Božićnjak će darivati djecu koja žive na Učki, a 14., 15. i 16. prosinca, od 14 do 19 sati, darivat će slatkišima svu djecu iz Istarske i Primorsko- goranske županije koja te dane dođu na Poklon!


Podijeli: Facebook Twiter