Nagrade u pulsku Gimnaziju i pazinsku OŠ Vladimir Nazor

Ilustracija (P. FABIJAN/NL)
Ilustracija (P. FABIJAN/NL)

U protekloj školskoj godini u Istarskoj županiji organizirana su natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u 12 različitih sportova, u četiri uzrasne kategorije, na pet razina natjecanja, na kojima je nastupilo ukupno 8.700 učenika sportaša. Taj najveći sustav organizacije sporta u Županiji svake godine ima sve više sudionika. Na državnim prvenstvima, predstavljajući Istarsku županiju, nastupilo je 24 školska sportska društva osnovnih i srednjih škola. Pet zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje istarski učenici uzeli su sportovima bogate tradicije – atletici, badmintonu, krosu, malom nogometu, odbojci, rukometu i stolnom tenisu.

Nikad tako dobri na državnim prvenstvima

Nastup istarskih srednjoškolca na državnim prvenstvima u školskoj godini 2016./2017. bit će zapamćen kao najuspješniji otkada sudjeluju na državnim prvenstvima. Po broju osvojenih medaljama istarski srednjoškolci zauzeli su drugo mjesto u državi, te izborili sudjelovanje na svjetskim prvenstvima u futsalu, odbojci, stolnom tenisu i atletici.

Dodjela priznanja najuspješnijim u školskom sportu za školsku godinu održana je u Osnovnoj školi Vidikovac u Puli, koju je organizirao Školski športski savez Istarske županije. Priznanja je dobilo ukupno 16 školskih sportskih društava i to deset iz osnovnih škola i šest iz srednjih škola. Za uspješan odgojno-pedagoški rad priznanja je dobilo ukupno 15 profesora tjelesne i zdravstvene kulture i to 11 iz osnovnih škola i 4 iz srednjih škola. Dodijeljene su i dvije zahvalnice za doprinos razvoju županijskog školskog sporta, a sve je nagrade uručila pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Percan.

Za najbolje školsko sportsko društvo osnovnih škola proglašeno je Školsko sportsko društvo Mladost - Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina, koje je osvojilo državno prvenstvo u krosu za djevojčice, treće mjesto na državnom prvenstvu u atletici za djevojčice i četvrto mjesto na državnom prvenstvu u malom nogometu za dječake. Drugi po uspješnosti je Školsko sportsko društvo Vidikovac – OŠ Vidikovac iz Pule, a treće po uspješnosti je Školsko sportsko društvo Veruda – OŠ Veruda iz Pule. Za najbolje školsko sportsko društvo 5. i 6. razreda osnovnih škola, također, je proglašeno je Školsko sportsko društvo Mladost - Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina, i također ispred Školskog sportskog društva Vidikovac – OŠ Vidikovac iz Pule, te Školskog sportskog društva Gortan – OŠ Vladimira Gortana iz Žminja.

Za najbolje školsko sportsko društvo srednjih škola proglašeno je Školsko sportsko društvo Gimnazijalac - Gimnazije iz Pule, koje je osvojilo državno prvenstvo u atletici za djevojke, treće mjesto na državnom prvenstvu u krosu za djevojke, treće mjesto na državnom prvenstvu u badmintonu za mladiće, peto mjesto na državnom prvenstvu u krosu za mladiće, devetnaesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u atletici za djevojke i 24. mjesto na Svjetskom prvenstvu u atletici za mladiće. Drugo po uspješnosti je Školsko sportsko društvo Mladost – Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja, a treće Školsko sportsko društvo Srednjoškolac – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina.

Najbolji mentori pulskih škola

Za najboljeg mentora školskih sportskih društava osnovnih škola proglašen je profesor Salja Sijarić iz pulske Osnovne škole Vidikovac iz Pule. Druga po uspješnosti je profesorica Jadranka Červar – OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, a treći profesor Bernard Rovis – OŠ Veli Vrh iz Pule. Sijarić je najbolji mentor i školskih sportskih društava 5. i 6. razreda osnovnih škola, drugi je profesor Siniša Ivanišević – OŠ Vladimira Gortana iz Žminja, a treći profesor Saša Breščić – OŠ Veruda iz Pule. Za najbolju mentoricu školskih sportskih društava srednjih škola proglašena je profesorica Đeni Blarežina - Gimnazija iz Pule, ispred profesora Siniše Ivankovića – Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule te profesora Antona Malnara – Srednja škola Mate Balote iz Poreča. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter