Nagrade su podijeljene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedno izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera, ono jubilarno cetrdeseto, upisano je u glazbenu povijest. Okoncao je MIK, jedini glazbeni putujuci festival u Hrvata, svoje devetodnevno putovanje, u  Rijeci, pred gotovo dvije tisuce ljudi.

Najviše glasova publike dobila je Klapa Sol, drugoplasirana je Gina Picinic , a Tamara Brusic i Klapa Grobnik zauzeli su trece mjesto. Najveci gubitnici ovogodišnjeg MIK-a su Alen Polic i VIS Jabuka kojima je trece mjesto izmaklo za samo dva boda. No, upravo su oni dobitnici nagrade za scenski nastup i nagrade «Beseda» koju dodjeljuje Novi list.



Strucni ocjenjivacki sud sasvim je drugacije složio «top tri». Na prvo mjesto stavili su kompoziciju koju je izvela Katja Budimcic. Ljubica Bestulic Stankovic dobitnica je nagrade za najbolji tekst upravo za ovu pjesmu. Drugo mjesto su dodijelili skladbi u izvodenju Monike Petrov koja je proglašena i najboljom debitanticom, dok je treceplasirana pjesma «Istra, mati moja» (Bruno Krajcar-Bruno Krajcar-Mauro Giorgi) koju su pjevali Lidija Percan i Alen Vitasovic. Za tu pjesmu Mauro Giorgi nagraden je nagradom za najbolji aranžman, a Bruno Krajcar nagradom «Roženice».



Vivien Galletta je po drugi put dobila «Zlatni mikrofon», nagradu za najbolju interpretaciju, a Opcina Gracišce nagradu za najboljeg domacina mikovske karavana.

Plaketu za dvadeset godina vjernosti MIK-u dobila je Vesna Nežic Ružic, a onu za petnaestogodišnju odanost festivalu Karin Kuljanic i Duško Jelicic-Dule. Prikljucujemo se cestitkama!

Rekli su...


·
Bruno Krajcar: Iako sam vec dobio mnoge nagrade, uvijek se veselim Roženicama. Volio bih kad bi više autora u pjesmama koristilo elemente istarske glazbe.

·
Ivan Nino Mijandrušic: Dali smo sve od sebe, a nagrada za najboljeg domacina dokaz je da smo sve dobro napravili. Da bi i k letu va Gracišcu kantali

· Mauro Giorgi: Ovo mi je druga nagrada za najbolji aranžman na MIK-u. Zbilja je nisam ocekivao pa me tim više veseli. Cestitam svim sudionicima, i nagradenim i nenagradenim ca su MIK ucinili MIK-om.


Podijeli: Facebook Twiter