Nagrade Rovinju, Labinu i Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinju, Vrsaru i Labinu dodijeljene su u cetvrtak navecer, u sklopu Dana hrvatskog turizma, nagrade akcije Plavi i Zeleni cvijet, koju provodi Hrvatska turisticka zajednica. Rovinj je ove godine dobio Plavi cvijet sa srebrnim znakom kao najuredeniji grad u kategoriji izmedu 10 i 20 tisuca stanovnika na Jadranu, Vrsar trece mjesto u kategoriji mjesta ispod 10 tisuca stanovnika, dok je Labin zaslužio Zeleni cvijet sa srebrnim znakom u kategoriji gradova do 20 tisuca stanovnika.

Turisticka priznanja primili su vrsarski nacelnik Franko Štifanic, labinski Tulio Demetlika i rovinjski donacelnik William Uljanic.

Ujedno su podijeljene nagrade drugo i treceplasiranima u akciji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore "Turisticki cvijet - kvaliteta za Hrvatsku". Iz Istre je u kategoriji najboljih hrvatskih hotela s pet zvjezdica trece mjesto osvojio umaški hotel Sol Coral, u kategoriji hotela s cetiri zvjezdice drugo mjesto rovinjski hotel Istra, a trece porecki Valamar Diamant. Umaški kamp Kanegra dobio je broncano priznanje u kategoriji srednje velikih kampova.

Glavna i završna svecanost, na kojoj ce se podijeliti prve nagrade u svim akcijama te one najboljim turistickim djelatnicima, održat ce se u petak.


Podijeli: Facebook Twiter