Nagrade na natjecaju Istria Nobilissima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovih su dana objavljeni rezultati s ovogodišnjeg natjecaja za kulturu i umjetnost Talijanske unije Istria Nobilissima. U kategoriji književnosti glavne su nagrade dobili Laura Marchig, ravnateljica Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, inace i vrsna pjesnikinja, te rijecki književnik Giacomo Scotti, jedan od najpoznatijih autora talijanske nacionalne zajednice.
Nagrade i priznanja u kategoriji književnosti dobili su i Claudio Geissa, Šandor Slacki, Libero Benussi, Lidia Delton, Romina Floris, Ester Sardoz Barlessi, Nelida Milani Kruljac, Silvio Forza, Roberta Dubac, Mario Schiavato, Nicolo Giraldi i Doriana Segnan.



Vidljivo je da ima dosta novih-starih imena, a svakako treba spomenuti povratak Nelide Milani Kruljac i Romine Floris nakon što godinama nisu sudjelovale na tom natjecaju.
U kategoriji kazališta prva i druga nagrada "Raniero Brumini" za kazališne tekstove nisu dodijeljene, a priznanja su dobili Giuseppe-Pippo Rota i Carla Konta. U kategoriji vizualnih umjetnosti nagrada "Romolo Venucci" pripala je Brunu Paladinu (prva) i Luki Stojnicu (druga), a nagrade i priznanja dobili su i Lucilla Micheli Marušic, Tea Paškov Vukojevic, Daria Vlahov Horvat, Miriam Monica, Edda Traven, Irene Mestrovich, Egon Hreljanovic, Ivor Hreljanovic, Luca Dessardo, Sergio Gobbo, Dorian Mataija i Cristal Roberta. U kategoriji glazbe nagradeni su Vlado Benussi, Dario Bassanese, ?eni Dekleva Radakovic, Samanta Stell i Neven Stipanov.
Što se tice književnosti za mlade, u kategoriji koja nosi ime prerano preminule pjesnikinje Adelije Biasiol, nagrade su dobili Vita Valenti, Mia Dellore, Francesca Frlic, Manuel Šavron i Valentino Blasina.
U kategoriji novinarstva nagrade "Paolo Lettis" nisu dodijeljene.


Podijeli: Facebook Twiter