Nagrade malim pjevačima iz Kopra, Pule i Pirana

Fides Božac i Iman Šehić
Fides Božac i Iman Šehić

"Gospodo političari, upalite naše sunce, i ne igrajte se s riječima, vaše najveće bogatstvo smo mi, djeca!", otpjevale su osmogodišnja Ela Cevjanović i godinu dana starija Michelle Spogliarich iz Kopra te odnijele prvu nagradu na 41. izdanju dječjeg festivala Voci nostre koji se u subotu održao u Umagu.

Iako je održavanju festivala prijetila financijska kriza, 27 malih pjevača iz hrvatskog i slovenskog dijela Istre, Rijeke i Malog Lošinja ipak se uspjelo okupiti na najvećem festivalu Zajednice Talijana, ujedno jednom od najdugovječnijih u Hrvatskoj. U ispunjenoj dvorani Pučkog učilišta, atmosferu su podizale dugogodišnje voditeljice Rosanna Bubola i Bruna Alessio Klemenc, koja je i napisala stihove za prvonagrađenu pjesmu, glazbu je skladao Leonardo Klemenc, a djecu podučavao Edoardo Milani.

Drugo mjesto, ali i nagradu simpatičnosti osvojile su devetogodišnje Fides Božac i Iman Šehić iz Pule. U scenografski najdorađenijem nastupu poručile su "Viva la musica", odnosno neka živi glazba, što je uglazbila njihova učiteljica Ana Ćuić Tanković, a sam tekst napisao Nikola Tanković. Scenski nastup bio je pun pogodak i za devetogodišnjeg Mateja Koljesnikova iz Pirana, koji je pjevao o rokerskoj gitari i popratio riječi s prigodnim skokovima, što je njemu, učiteljici Dolores Barnaba te autorima Davidu Circoti i Renatu Bassanese donijelo treće mjesto.

Za aranžman pjesama pobrinuo se Lean Klemenc, dok je Vlado Benussi brinuo o završnoj obradi i zboru. Voditeljica Rosanna poručila je djeci da su svi pobjednici te da su, u skladu s prvonagrađenom pjesmom, najveće bogatstvo za ovaj svijet i političare.

Ostali pjevači i autori predstavljali su Zajednice Talijana iz  Brtonigle, Vižinade, Rijeke, Pirana, Šišana, Labina, Bala, Izole, Buja, Rovinja, Vodnjana i Umaga, a festival je organiziran u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine Republike Hrvatske, uz pomoć POU Umaga, dok je pjesme ocjenjivao peteročlani stručni žiri i skupina djece zadužena za ocjene simpatičnosti. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter