Nagrade "Grigor Vitez" N. Mihaljević i Z. Bašiću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nagrada "Grigor Vitez" za 2013. godinu svečano je uručena večeras u Zagrebačkom kazalištu lutaka književnici Nadi Mihaljević za tekst u knjizi "Anđeo plišanih igračaka" u izdanju Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade, a Zdenko Bašić nagrađen je za ilustracije u knjizi "Mjesečeve mijene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja" u izdanju Planetopije.

Knjigu "Anđeo plišanih igračaka" uredili su Robert Mlinarec i Silvija Šesto, a knjigu "Mjesečeve mijene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja" uredila je Merima Nikočević Ibrahimpašić.

Nakon primanja nagrade književnica Nada Mihaljević istaknula je kako se svojim pisanjem trudi učiniti ovaj svijet ljepšim, s više ljubavi, razumijevanja i različitosti.

Posebno priznanje Nagrade "Grigor Vitez" za 2013. dobili su Sanja Polak za knjigu "Morski dnevnik Pauline P" i Zvonimir Balog za knjigu "Zlatni konj" u izdanju Alfe iz Zagreba.

Dodijeljeno je i 13 pohvala za dječje knjige i ilustracije. Ove godine u konkurenciji za nagrade bilo je 60 knjiga iz produkcije 23 nakladnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter