Nagrade Grada Pule Vinku Jurcanu, 2Cellos i Calucemu

2Cellos - Stjepan Hauser i Luka Šulić (M. ANGELINI/arhiva)
2Cellos - Stjepan Hauser i Luka Šulić (M. ANGELINI/arhiva)

Prof. dr. sc. Vinko Jurcan, duo Stjepan Hauser i Luka Šulić iz dueta 2Cellos te pulska cementara Calucem, prijedlozi su Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja za ovogodišnje najviše nagrade Grada Pule, koje će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Istarskom narodnom kazalištu 5. svibnja. O ovakvom prijedlogu će se sutra izjasniti Gradsko vijeće na sjednici.

Ekonomist i politolog prof. dr. sc. Vinko Jurcan, neumoran znanstvenik i pedagog, predložen je za Nagradu Grada Pule za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju obrazovanja i znanosti kojima je dao značajan doprinos razvitku i ugledu Pule.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom ostvarili posebne uspjehe i dali značajan doprinos razvitku i ugledu grada.

Usvoje li vijećnici prijedlog, Grb će se dodijeliti svjetski poznatim i priznatim violončelistima Stjepanu Hauseru i Luki Šuliću za umijeće muziciranja i poseban doprinos promociji glazbene kulture Pule. Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini.

Povelju Grada, koja se dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, trebala bi dobiti, kako se predlaže, pulska cementara Calucem, koja od 1925. godine značajno doprinosi razvoju gospodarstva i ugleda grada. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter