Nagrade Glasa Istre: Daj pet i pripremi se za nogomet

Polaznici Škole nogometa usrećili su neke od čitatelja Glasa Istre (M. ANGELINI)
Polaznici Škole nogometa usrećili su neke od čitatelja Glasa Istre (M. ANGELINI)

Danas točno u podne najmlađi nogometaši NK Uljanika istrčali su na travnjak stadiona na Verudi u Puli s jednim posebnim zadatkom - uroniti u hrpu omotnica i izvući imena dobitnika nagrada iz zadnjeg ciklusa nagrađivanja Glasa Istre, koji je trajao od 30. svibnja do 5. lipnja.

S obzirom na početak Svjetskog nogometnog prvenstva nismo dvojili oko toga tko će ovoga puta usrećiti naše čitatelje. Izbor je pao na polaznike Škole nogometa, gdje najstariji dječaci imaju tek sedam godina.

Nakon kratkog zagrijavanja, raspoloženi nogometaši izvukli su omotnice najsretnijih čitatelja koji su za samo sedam kupona osvojili nagrade primjerene nastupajućoj nogometnoj  groznici. Noel Bošnjak izvukao je pet dobitnika TV prijamnika Toshiba, Manuel Zaharija pet dobitnika originalnog dresa hrvatske nogometne reprezentacije, a Andreas Lanča usrećio je pet čitatelja novčanim bonom vrijednim 500 kuna. Dobitnike plišane igračke Vatrenko, ženske i dječje navijačke majice, navijačkog šešira, marama i navlaka za retrovizore izvukli su još Adrian Mehanović, Rian Ukošić Tomašković, Roni Vujičić, Lion Vitasović, Rio Joka, Petar Banović, Aleks Stošić i Rok Bučaj.

Ispravnost izvučenih omotnica kontrolirali su neki od prisutnih roditelja, a to su bili Nicolina Catela Bošnjak, Zef Bučaj i Vedran Stošić, ujedno i trener u Školi nogometa.

Nakon službenog dijela izvlačenja od razgovorljivih dječaka saznali smo da pobjeda "vatrenih" nad reprezentacijom Brazila, po njima, uopće nije upitna. Utakmicu će pratiti na velikom ekranu u Areni ili kući, a izvješće će sutradan potražiti u Glasu Istre, gdje rado prolistaju stranice posvećene sportu.

Na ugodnom druženju na stadionu našeg domaćina izvlačenja, NK Uljanik, saznali smo tako da njihova Škola nogometa djeluje treću godinu za redom i nogometnoj vještini i druženju uči 50-ak dječaka do sedme godine starosti. Sportom "zaraženi" dječaci okupljaju se tri puta tjedno pod vodstvom Vedrana Stošića i Mile Rakovića. Iako u toj dobi nema još službenih natjecanja, sudjeluju na raznim prijateljskim turnirima u Hrvatskoj i Sloveniji, a nedavno su u Ajdovščini među deset ekipa osvojili vrijedno drugo mjesto.

- Srebrne medalje oko vrata ovih dječaka samo su učvrstile njihovu želju da se i dalje bave sportom i druže na sportskim terenima, rekao je tajnik kluba Dragan Stokić.

Ovim dječacima i hrvatskim reprezentativcima držimo palčeve, a svim našim čitateljima sretno u sljedećim ciklusima nagrađivanja Glasa Istre.

NAGRAĐENI

TV prijamnik Toshiba: Dean Ikić, Loborika; Marino Faraguna, Labin; Marinela Kolić, Pula; Stanko Trbović, Pula; Hasan Pršeš, Poreč.

Originalni dres hrvatske nogometne reprezentacije: Branka Zupičić, Štrmac; Anton Dabo, Pula; Antonijeta Jelušić, Rovinj; Walter Palma, Tar; Dragica Marić, Rovinj.

Novčani bon za nabavu robe u vrijednosti od 500 kuna: Milena Buršić, Pula; Jelena Glišić, Pula; Nevia Quarantotto, Rovinj; Alenka Načinović, Rovinj; Igor Petrović, Plomin. (M. PERKOVIĆ MELON)

IMENA OSTALIH NAGRAĐENIH POTRAŽITE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter