Nagrada za uloženi trud

Optimisti stižu u Rabac (M. ANGELINI)
Optimisti stižu u Rabac (M. ANGELINI)

Rabac će od 17. do 20. rujna, u terminu Rabačke regate, biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) za klase optimist, laser 4.7, 420 i Techno 293. Tom prilikom organizator, Jedriličarski klub Kvarner, sazvao je prigodnu konferenciju za medije na kojoj su bili prisutni: predsjednik Kvarnera Đulijano Kos, član IO-a HJS-a Nevio Prtenjača, tajnik Saveza sportova Grada Labina Siniša Verbanac, zamjenica labinskog gradonačelnika Eni Modrušan i predstavnica TZ Grada Labina Silvija Kos Pifar.

- Prvenstvo će započeti s jedrenjem u četvrtak 17. rujna kada je u 11 sati na rasporedu start prvog plova za sve klase. Predviđeno je održavanje jedanaest jedrenja za svaku klasu, a potrebno je uspješno dovršiti tri jedrenja kako bi mogli proglasiti najbolje i u konkurenciji hrvatskih jedriličara dodijeliti titulu prvaka Hrvatske - Đulijano Kos. - U četvrtak navečer od 18 sati predviđeno je svečano otvorenje uz prigodan zabavni program, domjenak i vatromet, dok će se u nedjelju, zadnjeg dana, ubrzo nakon dolaska na kopno i obrade rezultata održati podjela medalja i trofeja te time službeno zatvoriti prvenstvo i još jedno izdanje Rabačke regate.

Siniša Verbanac je pohvalio JK Kvarner za sve ono što su uradili u proteklih nekoliko godina, ne samo u rezultatskom dijelu, već i u infrastrukturi, a predstavnice grada i TZ Grada Labina posebno su se osvrnule na dio u kojem se ova manifestacija, ali i dugogodišnje održavanje regate reflektira u promociji grada i turizma na ovom području.

Član Izvršnog odbora HJS-a Nevio Prtenjača nije krio zadovoljstvo da je upravo Rabac dobio ovo veliko natjecanje:

- Natječaj je za ovo natjecanje bio objavljen i na svu sreću za JK Kvarner i Rabac, natječaj je upao u razdoblje kada se održavala njihova tradicionalna regata. Standardni termin za održavanje ovog prvenstva, krajem kolovoza, morao je biti pomaknut zbog SP-a u Poljskoj i sve je to rezultiralo činjenicom da Rabac dobije to prvenstvo. Zaslužili su to svojim radom u proteklih nekoliko godina jer ovaj klub ide naprijed krupnim koracima. (Robi FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter