Nagrada za izložbu "Ki sit, ki lačan"

Darko Komšo s nagradom
Darko Komšo s nagradom

U Muzeju Mimara Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre preuzeo je godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za izložbu "Ki sit, ki lačan - o prehrani u Istri/Chi sgionfo chi afama - sull'alimentazione in Istria" Koordinacije istarskih muzeja.

"Suradnja 12 istarskih muzeja, lokalnih zajednica i pojedinaca rezultirala je izložbom koja je na intrigantan i zanimljiv način predstavila iznimnu kulturnu baštinu i stvaralaštvo vezano za prehranu u Istri," navodi se u obrazloženju o nagradi Hrvatskog muzejskog društva.

"Ki sit, ki lačan - o prehrani u Istri/Chi sgionfo chi afama - sull'alimentazione in Istria" prvi je zajednički projekt/izložba svih istarskih muzeja čiji je nositelj bio Arheološki muzej Istre, a koja je bila otvorena u pulskom muzejsko-galerijskom prostiru Svetih srca od 5. srpnja do 23. studenog 2012. Tada su izložbu već nagradili posjetitelji brojnošću posjeta i osvrtima, a posebno veseli što je projekt prepoznala i struka.

Izložbu "Ki sit, ki lačan" realizirao je tim koji je bio sastavljen od velikog broj suradnika iz svih istarskih muzeja i vanjskih suradnika, a predvodili su ih Tajana Ujčić, Mauricio Ferlin i Franko Lukež. Važan doprinos realizaciji izložbe dali su pojedinci i obitelji koje su posudili predmete, a kasnije ih uglavnom i donirali muzejima.

"Ki sit, ki lačan" je izložba koja još punim plućima živi na facebook profilu "Ki sit ki lačan" gdje svakodnevno prima nove prijatelje. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter