Nagrada "Vatrena krila" Stipi Pletikosi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" za najsrčanijeg i najboljeg hrvatskog reprezentativca u 2013. godini izabrao je Stipu Pletikosu.

To je već peti izbor koji provodi taj klub navijača, a prethodni pobjednici su bili Vedran Runje, Josip Šimunić, Darijo Srna i Mario Mandžukić.

Riječ je o trofeju koji navijači dodjeljuju najsrčanijem i ponajboljem nogometašu, a Pletikosa ga je zavrijedio igrama u dresu reprezentacije u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, kada je po mnogima bio naš najstandardniji reprezentativac i najsigurnija uzdanica izbornika Igora Štimca i Nike Kovača.

Nagradu Mlada nada, koja se dodjeljuje najvećoj nadi našeg nogometa, ove godine je dobio je 20-godišnji igrač Fiorentine Ante Rebić.

Nagradu za životno djelo dobio je legendarni izbornik "vatrenih" Miroslav Ćiro Blažević, dok je najboljim navijačem nogometne reprezentacije proglašen košarkaški reprezentativac Marko Tomas, koji je s navijačima putovao vlakom do Poljske i natrag. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dobio je priznanje za veliku podršku koju pruža klubu "Uvijek vjerni". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter