Nagrada publike za "2žene2brata2metra"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecateljskom veceri "Break a leg" u dvorani "Gorgona" Muzeja suvremene umjetnosti završila je 11. platforma mladih koreografa. Nastupili su Una Vizek s izvedbom "Solo za krevet i klavir"; Petra Zanki i Britte Wirthmuller s izvedbom "(za)držati (se) (za)/holding on to" i Petra Valentic "Sirena".

Nagrada najperspektivnijem mladom koreografu za 2010. godinu dodijeljena je Petri Zanki za koreografiju pod naslovom "(za)držati (se) (za)", a Nagrada publike Aleksandri Janevoj Imfield za predstavu "2žene2brata2metra", u produkciji Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

Koautori i izvodaci predstave, premijerno izvedene 2009. godine u Puli su Matija i Mauricio Ferlin, Nino Bokan, Roberta Milevoj i Sonja Pregrad. Dramaturg je Goran Fercec, a scenograf Siniša Ilic. Glazbu potpisuju Pisteffo i Mauricio Ferlin. Dario Družeta je dizajner svjetla, kostimografi su Matija Ferlin i Desanka Stjepanovic, a asistentica projekta bila je Andrea Gotovina.

Na jedanaestoj platformi prikazan je rad 23 koreografa - 19 predstava, pet premijera, šest filmova, jedna instalacija i jedna izložba, a održane su tri radionice.

Neki od sudionika platforme bili su Ivo Dimcev, Isabelle Shad, Bad.Co., Matija Ferlin, Emilio Gutierrez, Studio za suvremeni ples, Zagrebacki plesni ansambl, Aleksandra Janeva Imfield, Liise Risu, Silvija Marchig, Darko Japelj, Katarina ?urdevic i Sanja Tropp Fruehwalld.


Podijeli: Facebook Twiter