Nagrada općine Marčana Josipu Klibi

Marčana (D. ŠTIFANIĆ)
Marčana (D. ŠTIFANIĆ)

Na svečanoj sjednici za Dan općine Marčana, u ponedjeljak u Dugoj Uvali, nagrada općine bit će uručena Josipu Klibi iz Filipane, odlučili su jednoglasno u četvrtak vijećnici Općine Marčana. Nagradu će mu, piše u odluci, dodijeliti za dugogodišnji uspješan javni i društveni rad te izniman doprinos svekolikom razvoju kraja. Uz to mu pripada i novčana nagrada u iznosu od 5,5 tisuća kuna.

Kliba, rođen u Filipani 1943., uključio se u razvoj svog kraja još kao omladinski aktivist pokrećući mnoge inicijative za komunalno opremanje područja nekadašnje mjesne zajednice Divšići. Između brojnih funkcija u dva je mandata bio vijećnik skupštine općine Pula, a kroz više od pola stoljeća uspješno se bavio razvojem infrastrukture, sporta i mjesne samouprave. Danas je umirovljenik, a radni je staž stekao u Uljaniku.

Odluka o nagradi donesena je na prijedlog vijećnika Denisa Dikovića, ujedno i predsjednika Komisije za nagrade i druga javna priznanja, a suglasni s tim bili su i članovi Komisije Maurizio Maurel, Ljiljana Miloš, Dragan Kliba i Marijan Radolović.

Točka o dodjeli nagrade bila je ujedno i jedina odluka Općinskog vijeća pa je vijećnik HSU-a Anđelo Valić prilikom usvajanja dnevnog reda zamjerio sazivanje sjednice samo radi toga. Naime, prethodna je sjednica održana 26. ožujka pa se tada, rekao je, mogla izglasati i ova odluka.

Pritom je Valić nagađao da trošak jedne sjednice Vijeća iznosi 11 ili 12 tisuća kuna, ali ga je pročelnik Zlatko Cetina ispravio da sjednica košta 4.000 kuna te da je to prilika i za vijećnička pitanja.

Načelnik Marijan Kostešić nazvao je Valićevu primjedbu demagogijom i rekao da je siguran da će se vijećnici IDS-a odreći naknade za tu sjednicu, ako je u tome problem. Unatoč primjedbi, s prijedlogom najkraćeg mogućeg dnevnog reda složilo se svih 12 prisutnih vijećnika. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter