Nagrada Marijan Rotar - filmskoj publici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare 57. festivala igranog filma u Puli u petak Zlatko Vidackovic, umjetnicki ravnatelj festivala, predstavio je ovogodišnji medunarodni program Europolis-Meridijani i retrospektivu filmova oskarovca Giuseppea Tornatorea.

Klara Udovicic
, u ime Upravnog vijeca festivala, obznanila je dobitnika ovogodišnje 7. nagrade Marijan Rotar koja se dodjeljuje pojedincima i ustanovama koji su podjednako svojim idejama i djelima spojili Pulu i film, a to je ove godine sveukupna festivalska filmska publika.

"Upravno vijece festivala ove je godine odlucilo nagradu podijeliti filmskoj publici koja je glavni akter Festivala igranog filma u Puli.

Nagrada ce publici biti podijeljena u obliku bedževa - 5.700 bit ce ih raspodijeljeno medu onima koji kupe ulaznice za Arenu, dok ce 570 biti podijeljeno medu posjetiteljima besplatnih projekcija na Kaštelu i u kinu Valli", pojasnila je Udovicic i dodala da ce nagrada u vidu skulpture po autorskom konceptu Noela Mirkovica biti dodijeljena 24. srpnja u Areni predstavniku ili predstavnicima publike, a bit ce izložena u Kinu Valli.

Vidackovic je podsjetio da festival pocinje u subotu filmom "U potkrovlju" u kinu Valli u 10 sati, a u sklopu programa za djecu Pulica, te s prvim filmom iz retrospektive Giuseppea Tornatorea "Profesor" takoder u kinu Valli u 18 sati.

"Veceri u Kaštelu pocinjemo u 21.30 sati s prvim filmom iz programa Europolis-Meridijani, a to je "Vojvotkinja" redatelja Saula Dibba", kazao je Vidackovic.


Podijeli: Facebook Twiter